Αυτή είναι η μικρού μήκους ταινία του Joaquin Phoenix

Δες εδώ την καινούρια ταινία μικρού μήκους του Joaquin Phoenix!

Μπορεί να έχει σαρώσει τα βραβεία και να θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ, ωστόσο για τον Joaquin Phoenix, που βέβαια ποτέ δεν έκρυψε την ευαισθησία του σε θέματα οικολογικής συνείδησης και την ακτιβιστική του δράση, κάθε βράβευση είναι μια αφορμή για να μιλήσει για θέματα που καίνε τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Την Κυριακή στα βραβεία BAFTA, στον λόγο του όταν του απονεμήθηκε το βραβείο για την ερμηνεία του στην ταινία «Joker», μίλησε για τον «συστημικό ρατσισμό» της βιομηχανίας του κινηματογράφου, ενώ λίγες ώρες πριν είχε συμμετάσχει στο Λονδίνο σε διαμαρτυρία ακτιβιστών που προωθούν τον βιγκανισμό.

Τι θα γινόταν αν ο πλανήτης δεν είχε οξυγόνο για 5 δευτερόλεπτα.

 

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προτεραιότητας, συνεργάστηκε με την περιβαλλοντική ακτιβιστική ομάδα Extinction Rebellion και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Amazon Watch και δημιούργησαν μια αλληγορική ταινία μικρού μήκους που προσπαθεί να αφυπνίσει το κοινό σχετικά με την καταστροφή των δασών και τις μαινόμενες πυργκαγιές που κατακαίνε τον πλανήτη.

Η ταινία ονομάζεται «Guardians of Life» και εκτός από τον Joaquin Phoenix παίζουν ακόμη η Rosario Dawson, o Matthew Modine, η Oona Chaplin, η Q’orianka Kilcher και ο μουσικός Albert Hammond Jr των The Strokes. Υποδύονται μια ιατρική ομάδα που, γύρω από ένα χειρουργικό τραπέζι, προσπαθούν να σώσουν έναν ετοιμοθάνατο ασθενή.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις στιγμιότυπα από τις καλύτερες ταινίες του Joaquin Phoenix:4 SHARES