Όσκαρ 2020: Οι «χρυσές» ταινίες που αξίζει να δεις στο σπίτι

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη λαμπερή 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα απολαύσεις ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV την Κυριακή 9/2 και η αγωνία κορυφώνεται. Ναι, μπορεί να μην είμαστε προτεινόμενες σε κάποια κατηγορία, ούτε να χρειαστεί να περπατήσουμε ντυμένες με κάποια ευφάνταστη haute couture τουαλέτα στο κόκκινο χαλί, όμως για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν μπορούμε με τίποτα να κρύψουμε την ανυπομονησία μας για την 9η Φεβρουαρίου! Ποιος μπορεί άλλωστε; Με ονόματα «ιερά τέρατα», όπως Al Pacino, Anthony Hopkins, και νεότερους σταρ, όπως η Scarlett Johansson, ο Joaquin Phoenix, η Charlize Theron, τα στοιχήματα στις παρέες έχουν πάρει «φωτιά» και δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσουμε με τίποτα!

 

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι, πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε τις ημέρες μέχρι την απονομή, να κυλήσουν «νερό»; Μα, πραγματοποιώντας έναν… οσκαρικό μαραθώνιο κατ’ οίκον και κάνοντας μία σύντομη αναδρομή σε προηγούμενα κινηματογραφικά και μάλιστα βραβευμένα αριστουργήματα. Στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS , έχουμε τη δυνατότητα τις ημέρες πριν αλλά και μετά τη μεγάλη τελετή, δηλαδή για έναν ολόκληρο μήνα, να παρακολουθήσουμε όσες θέλουμε από τις 130 οσκαρικές ταινίες που προβάλλονται - και να… ξεσκονίσουμε τις γνώσεις μας για την 7η τέχνη.

 

Γνωρίζοντας τον Bergman με το «Fanny and Alexander»

 

Παρότι ακολούθησαν μερικές τηλεοπτικές παραγωγές έπειτα από τη δημιουργία του «Fanny and Alexander», η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται για τους περισσότερους σινεφίλ, το «κύκνειο άσμα» του σκηνοθέτη Ingmar Bergman, το οποίο τιμήθηκε το 1984 με τέσσερα «χρυσά» αγαλματίδια. Η ταινία αφηγείται τη ζωή δύο μικρών παιδιών, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με την πραγματικότητα, όταν χάνουν αναπάντεχα τον πατέρα τους και η μητέρα τους παντρεύεται έναν αυταρχικό και συντηρητικό επίσκοπο που αλλάζει εντελώς τη ζωή τους. Η ταινία έχει διάρκεια 183 λεπτά και θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο πλήρες και μεστό έργο του Σουηδού σκηνοθέτη. Θίγοντας διαχρονικά ζητήματα όπως η κοινωνία, η θρησκεία και η απώλεια, ο Μπέργκμαν δίνει στο κοινό αυτοβιογραφικά κομμάτια και μία ταινία που σχεδόν 40 χρόνια μετά, παραμένει το ίδιο επίκαιρη και θα την παρακολουθήσουμε την  Κυριακή 02/02 στις 22:10.

 

osc2

 

Στους χορευτικούς ρυθμούς του «Rocketman»

 

Το φετινό καλοκαίρι, ο Elton John θα πραγματοποιήσει την τελευταία του παγκόσμια tour, για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μακριά από το κοινό που τον λάτρεψε και τα φώτα της σκηνής. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πόσο μεγάλη σημασία έχει, να πάρει φεύγοντας μαζί του και το αγαλματίδιο καλύτερου τραγουδιού για το «(I'm Gonna) Love Me Again», τη μουσική του οποίου έγραψε ειδικά για την κινηματογραφική απόδοση της βιογραφίας του. Το «Rocketman», το οποίο θα προβληθεί από το οσκαρικό κανάλι της Cosmote ΤV και δεν θα το χάσουμε με τίποτα, αποτελεί έναν φόρο τιμής στο παράξενο, ντροπαλό αγόρι από το Πίννερ του Λονδίνου, το οποίο μεγαλώνοντας έγινε «σερ», κατάφερε με τη μουσική και τους στίχους του να κατακτήσει όλον τον κόσμο και να αλλάξει ριζικά αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως ποπ κουλτούρα. Θα το απολαύσουμε τη Δευτέρα 10/02 στις 23.50μμ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved