Είσαι σίγουρος πως οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν;

Αν ακόμη το πιστεύεις τότε έχεις μείνει πίσω…

Υπάρχει η εντύπωση ότι οι χωροταξικές ικανότητες των αντρών είναι συνήθως καλύτερες από αυτές των γυναικών και, μάλιστα, υπάρχουν και αρκετές σχετικές μελέτες που φαίνεται να το υποστηρίζουν – αν και τα συμπεράσματα συνήθως διευκρίνιζαν ότι αυτή η υπεροχή οφείλεται στον τρόπο που μεγαλώνουν τα αγόρια και τα κορίτσια και δεν είναι εγγενής.

Ωστόσο, μια μελέτη στο Nature Scientific Reports κατέληξε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις χωροταξικές ικανότητες αντρών και γυναικών, συνδυάζοντας και άλλα άρθρα που υποδεικνύουν ότι οι διαφορές που είχαμε εντοπίσει ως τώρα οφείλονταν στη μεθοδολογία που χρησιμοποιούνταν στην εκάστοτε έρευνα.

Η αντίληψη του χώρου είναι αυτή που σε βοηθάει να διαβάσεις έναν χάρτη, να πακετάρεις σωστά μια βαλίτσα ή στο gaming (πέρα από το παρκάρισμα).

Τρίο: Τι συμβαίνει στο μυαλό της όταν ακούει την καταραμένη λέξη.

.

 

Ο τρόπος που ελέγχεται λοιπόν αυτή η ικανότητα είναι με τη χρήση κάποιων τεστ «νοητικής περιστροφής» (mental rotation), κάτι δηλαδή σαν ένα τρισδιάστατο παιχνίδι Tetris: οι συμμετέχοντες στην έρευνα πρέπει να επιλέξουν το σχήμα που είναι ακριβώς ίδιο με το πρότυπο κάνοντας με το μυαλό τους την απαιτούμενη περιστροφή των προσφερόμενων επιλογών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη απόδοση σε αυτά τα τεστ συνδέεται με υψηλότερο βαθμό νοημοσύνης και καλύτερη απόδοση στα μαθήματα επιστημών.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το υπόλοιπο της έρευνας: