Όταν το σεξ στον κινηματογράφο είναι 100% αληθινό

Ο κόσμος τη εναλλακτικής ερωτικής βιομηχανίας.

Στις παρακάτω ταινίες το σεξ ανάμεσα στους ηθοποιούς είναι πέρα για πέρα αληθινό! Κι όμως, δεν πρόκειται για πορνοταινίες, αλλά για γνωστά φιλμ του παγκόσμιου κινηματογράφου, που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι μας.

Τις περισσότερες φορές οι ερωτικές σκηνές στις ταινίες είναι τόσο καλά σκηνοθετημένες, που μοιάζουν με αληθινές, κι ας είναι ψεύτικες.

Πάρτε για παράδειγμα το “Nymphomaniac” του Lars Von Trier: oι ηθοποιοί προσποιήθηκαν πως κάνουν σεξ μεταξύ τους κι έπειτα, με τη μέθοδο του black dotting, τα σώματά τους αντικαταστάθηκαν από σώματα πορνοστάρ, που κάνανε σεξ στ’ αλήθεια για τις ανάγκες της ταινίας.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή και στον κινηματογράφο υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, ιδού η λίστα με τις πέντε ταινίες για τις οποίες λέγεται ότι οι σκηνές σεξ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι εντελώς πραγματικές:

9 Songs – Michael Winterbottom

Η κυκλοφορία του φιλμ το 2004 πυροδότησε μια συζήτηση για το αν οι unsimulated σκηνές σεξ (όπως ονομάζονται οι αληθινές) συμβάλλουν στο καλλιτεχνικό νόημα της ταινίας ή αν αγγίζουν τα όρια της πορνογραφίας.

Η Βρετανική Επιτροπή Κατάταξης Ταινιών, πάντως, το θεώρησε R18 και έτσι έγινε η πρώτη αγγλική εμπορική ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους.

Ο τίτλος αναφέρεται στα εννιά τραγούδια που ακούγονται στην ταινία (από καλλιτέχνες όπως οι Michael Nyman και Primal Scream) αλλά πιστεύετε ότι αυτό έχει καμία σημασία;

 

Pink Flamingos – John Waters

Το απόλυτο trashy αριστούργημα του cult σκηνοθέτη John Waters διαθέτει αμέτρητες αποκρουστικές σκηνές, που περιστρέφονται γύρω από (είστε έτοιμοι;) επιδειξιομανία, ηδονοβλεψία, σοδομισμό, αυνανισμό, λαιμαργία, εμετό, βιασμό, αιμομιξία, δολοφονία και κανιβαλισμό.

Η σκηνή του στοματικού έρωτα ανάμεσα στη Divine και το γιο της Crackers συνέβη στην πραγματικότητα (και όχι δεν είναι γιος της στ’ αλήθεια!).

 

Love – Gaspar Noe

Τι να γράψει κανείς για την τελευταία ταινία του Gaspar Noe, που σκανδάλισε το φεστιβάλ των Καννών με την περιβόητη 3D σκηνή της εκσπερμάτωσης;

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πάντως, δήλωσε πως “σχεδόν κάθε (άντρα) ηθοποιό που προσέγγισα, ήταν πρόθυμος να το κάνει. Οι άντρες δε ντρέπονται καθόλου να δείξουν το πέος τους σε στύση.”

Εμείς απλά αρνούμαστε να φανταστούμε τι τους ζητήθηκε να κάνουν στην audition τους.

 

Shortbus – John Cameron Mitchell

Threesomes, orgies, spanking, self eating cum, βασικά δεν υπάρχει κάτι που να λείπει από τη σεξουαλική ζωή της Νέας Υόρκης και αυτό ακριβώς επιχειρεί να δείξει και η ανεξάρτητη ταινία “Shortbus”, που είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία, σε όποια χώρα κι αν προβλήθηκε.

Μπορείτε να βρείτε ένα compilation με τις καλύτερες σκηνές σεξ της ταινίας στο xvideos και τότε θα καταλάβετε γιατί οι εν λόγω σκηνές είναι αληθινές και όχι.. αληθοφανείς!

 

In the realm of the senses – Nagisa Oshima

“Μοναδική στο είδος της όσον αφορά την έκφραση του απόλυτου ερωτικού πάθους”,

15 χρόνια μπροστά από το Last Tango”, “μία ερωτική ιστορία πιο αληθινή από όλες τις άλλες” είναι μερικές μόνο από τις κριτικές που συνοδεύουν την “Αυτοκρατορία των Αισθήσεων”.

Spoiler alert: μπορεί να μην προκάλεσε στ’ αλήθεια το θάνατο του συντρόφου της (διά της ερωτικής ασφυξίας), να μην έκοψε στ’ αλήθεια το πέος του, ούτε να το έβαλε στη τσάντα της, αλλά – πιστέψτε μας – όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στην ταινία είναι πέρα για πέρα αληθινά!

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved