Αυτό είναι το απίστευτο σπίτι του Monet

 

Η κατοικία του μεγάλου Ιμπρεσιονιστή ζωγράφου θυμίζει τους πίνακές του.

Ως ένας από τους πατέρες του ιμπρεσιονιστικού κινήματος, ο Claude Monet απολάμβανε μέτρια επιτυχία στη ζωή και τεράστια επιτυχία μετά το θάνατό του.

Πλέον οι πίνακες του είναι από τους πιο αναπαραγόμενους στον κόσμο. Χαρακτηρίζονται από εκρήξεις χρωμάτων με υδαρή μορφή και πολλοί απεικονίζουν φυσιολατρικά τοπία γεμάτα λουλούδια, τα οποία εμπνεύστηκε κατά πολύ από τον τόπο όπου διέμενε.

Το Fondation Claude Monet (που διοικείται από τη διάσημη Académie des Beaux Arts) φροντίζει να συντηρεί το σπίτι του Monet.

Είναι μια εντυπωσιακά πολύχρωμη και ζωντανή κατοικία στο Giverny της βόρειας Γαλλίας, όπου ο ζωγράφος δημιούργησε πολλά από τα διάσημα έργα του.

Αυτοί οι καλλιτέχνες παγιδεύουν την παροδικότητα του χρόνου.

 

Αρχικά νοίκιασε το σπίτι για τα πρώτα 7 χρόνια που ζούσε εκεί και τελικά το αγόρασε το 1890. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού, αντανακλούσε την αγάπη του για το χρώμα, από τη βαφή στους τοίχους μέχρι τα λουλούδια στους κήπους.

Επέκτεινε το φυσικό τοπίο έξω από το σπίτι, αγοράζοντας ένα επιπλέον κομμάτι γης που το γέμισε με πολύχρωμα λουλούδια. O κήπος αυτός περιλαμβάνει και μια γραφική γέφυρα πάνω από μια λιτή λίμνη που την έχουμε θαυμάσει στον πίνακα του, Jardin d'Eau.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το όμορφο σπίτι του Monet:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved