Tι μάθαμε από τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ

 Οι φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ είναι καθαρά ανδρική υπόθεση. Και αυτό δεν άρεσε σε όλους.

Ο Τζόκερ ηγείται αλλά μπορεί και να φύγει με άδεια χέρια...

Ο πρωταγωνιστής του «Joker», Χοακίν Φίνιξ,  φαίνεται σχεδόν σίγουρο πως θα φύγει από την λαμπερή βραδιά των Όσκαρ με το χρυσό αγαλματίδιο του για Α’ Ανδρικού Ρόλο στο χέρι καθώς, σύμφωνα με τα προγνωστικά, ο βασικός ανταγωνιστής του, Άνταμ Ντράιβερ, από την «Ιστορία Γάμου», εμφανίζει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά του. Σίγουρα όμως υπάρχουν πιθανότητες το φαβορί να φύγει ηττημένο από το outsider. Η αληθινή όμως μάχη θα δωθεί μεταξύ Μάρτιν Σκορτσέζε και Σαμ Μέντες για το ποιος θα πάρει το βραβείο σκηνοθεσίας με τον Ταραντίνο να κοιτάει κι αυτός από τον πάγκο του outsider.

 

 

Tα Όσκαρ είναι ανδρική υπόθεση αλλά...

Είναι και #SoWhite επίσης...όπως ήταν και τα Baftas. Αγνοήσανε τον Έντι Μέρφι με το Dolemite Is My Name και την Lupita Nyong'o με το Us. Τουλάχιστον δεν είχαν το θράσος να κάνουν υποψήφια την Margot Robbie για τα 15 λεπτά που φαίνεται στο Once Upon A Time In Hollywood όπως έκαναν στα Bafta. Το Best Director category είναι αποκλειστικά ανδρική υπόθεση με Σκορτσέσε και Ταραντίνο στις πρώτες θέσεις. Αγνοήσανε το Hustlers της Lorene Scafaria, την Marielle Heller για το A Beautiful Day In The Neighbourhood αλλά το πιο σκανδαλώδες ήταν πως ξεχάσανε εντελώς την Greta Gerwig για το Little Women.

 

Tom Hanks is back...

Ο Τομ Χανκς επιστρέφει (φέτος έγινε κι επίσημα Έλληνας, ποιος τη χάρη μας!) με υποψηφιότητα στο A Beautiful Day In The NeighbourhoodΈχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ στο παρελθόν, και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Είναι επισήμος ο αγαπημένος μπαμπάκας των ΗΠΑ όπως και να το κάνουμε. 

 

 

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2020.

 

 

 

O μεγάλος αδικημένος Adam Sadler...

Και τελικά τι άλλο πρέπει να κάνει ο Adam Sadler για να πάρει μία υποψηφιότητα; Με το Uncut Gems των αδερφών Safdie να μην πετυχαίνει ούτε μία υποψηφιότητα, αυτό κι αν ήταν έγκλημα. Γενικά ο Sadler είναι κάπως αγχώνευτος αλλά αυτή τη φορά άξιζε μία υποψηφιότητα μιας και παίζει καταπληκτικά τον απατεώνα διαμαντιών στο τρομερό Uncut Jems.

 

 

Τα Παράσιτα γράφουν ιστορία...

Ευτυχώς τα Παράσιτα του Bong Joon-ho γράφουν ιστορία και στα Όσκαρ, μιας και τσακώσανε 6 ολόκληρες υποψηφιότητες φέτος. Είναι η πρώτη Νότιο Κορεάτικη ταινία που μπαίνει σε τόσες κατηγορίες. Ανάγκασε τους συντηριτικούς Οσκαρικούς ψηφοφόρους να βάλουν τα γυαλιά τους και να αρχίσουν να διαβάζουν τους υπότιτλους. Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερη ΔΙεθνή Ταινία και άλλα...

 
O Brad Pitt είναι κομπλέ αλλά ο Taron και ο Bob δεν έχουν τα κέφια τους...
 
Το πιο εύκολο Όσκαρ για να προβλέψει κανείς είναι εκείνος του Best Supporting Actor που όλοι είναι σίγουροι πως θα πάει στον καταπληκτικό Brad Pitt για την ερμηνεία του στο Once Upon A Time In Hollywood, και λέμε πως ο Taron Egerton και ο Robert De Niro θα φύγουν με άδεια χέρια από την τελετή για τις ερμηνείες τους στα Rocketman και The Irishman αντίστοιχα. 
 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved