Στις ΗΠΑ εκπαιδεύουν αστροναύτες για τη ζωή στον Άρη

Στη μαγευτική έρημο Mojave, έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό, βγαλμένο από το Interstellar.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θεωρείται θέμα χρόνο ο άνθρωπος να πατήσει το πόδι του και στον Άρη. Η ανθρωπότητα διαθέτει τεχνολογία διαστημικών ταξιδιών, για να πραγματοποιήσει ακόμα ένα τεράστιο βήμα. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα, είναι η διαμονή και οι συνθήκες αυτής στον «κόκκινο πλανήτη».

 

 

Η Interstellar Labs, με έδρα τη Γαλλία, είναι έτοιμη να εργαστεί σε αυτό το πρόβλημα. Η υλοποίηση της ιδέας της εγκατάστασης "Experimental Bio-Regenerative Station" (EBIOS), αποκαλύπτει την πρόθεση της Interstellar Labs να δημιουργήσει στην έρημο Mojave των ΗΠΑ μια αποικία, προκειμένου οι αστροναύτες να εκπαιδευτούν με τα κατάλληλα μέσα, για την πιθανή αποστολή τους στον Άρη. Το πλάνο της εταιρείας αναφέρει πως η εγκατάσταση θα μπορεί να φιλοξενήσει 100 ανθρώπους.

 

Screen Shot 2019 12 22 at 18.02.06

 

Το EBIOS θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα το 2021, όταν η Interstellar Labs σκοπεύει να ξεκινήσει τα έργα το έδαφος στην έρημο Mojave. Η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχτηκε μετά από τη σύμφωνη γνώμη ειδικών και επιστημόνων, πως κάθε έρημος αποτελεί ιδανικό μέρος με παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα που θα συναντήσουν οι αστροναύτες στον Άρη, όπου υπάρχει πολύ λίγο νερό και ορισμένες φορές υπερβολικό κρύο.

Όπως είναι λογικό, η Interstellar Labs συνεργάζεται με τη NASA για το σχεδιασμό συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και για την ανάπτυξη και την επεξεργασία τροφίμων και την κατανάλωση καθαρού νερού, στις εγκαταστάσεις.

 

Screen Shot 2019 12 22 at 18.02.13

 

Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του EBIOS, θα λειτουργήσει έξι μήνες το χρόνο ως ερευνητικό κέντρο ανώτατου επιπέδου και για το υπόλοιπο έτος θα είναι ανοιχτό για τους τουρίστες - το οποίο είναι ένα πολύ έξυπνο σχέδιο, όποιον αποφασίσει να το «παίξει» τουρίστας στο διάστημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved