Μαθήματα ζεν από τον τεράστιο Bill Murray

Γιατί είναι μεγάλος ηθοποιός αλλά πολύ μεγαλύτερος φιλόσοφος.

Όλοι ξέρουμε, βαθιά μέσα μας, τι μπορούμε να πετύχουμε. Σε κάποιες στιγμές μας έρχονται οράματα του τι μπορούμε να πετύχουμε αν βάλουμε όλο μας τον εαυτό σε αυτό.

Αλλά τι σημαίνει «να βάλουμε όλο τον εαυτό μας»;

Για να σπάσουμε όμως τα κλισέ, θα ρίξουμε μία ματιά στον γνωστό ηθοποιό και αγαπημένο πρόσωπο, Bill Murray, έναν άνθρωπο που το να σπάει τα κλισέ είναι μέρος της δουλειάς του πλέον.

Μας λέει πως από ένα τηλεφώνημα μίας μεθυσμένης φίλης του κατάλαβε πολλά, μας λέει.

Γιατί ο Bill Murray κάνει κανό στη μέση της Νέας Υόρκης;

 

«Δεν έχεις ιδέα πόσα πολλά μπορείς να επιτύχεις, Μπιλ, μπορείς να κάνεις τα πάντα». Μέσα στον ύπνο του ο ηθοποιός άκουγε τη μεθυσμένη φωνή σαν τη φωνή ενός οράματος που ήρθε στο όνειρο του.

«Τι είναι αυτό που θέλεις και δεν έχεις;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος. Ο Murray απαντάει πως θα ήθελε να είναι περισσότερο «εδώ», να ζει περισσότερο στο παρόν. Θα ήθελε να βγει από τον αυτόματο πιλότο, όπως λέει, για να δει τι θα γίνει.

«Όλα είναι μέσα σου, όλες οι ευκαιρίες, τα θέλω, τα συναισθήματα, όλα όσα μπορείς ή δεν μπορείς να κάνεις» μας λέει κι αυτό μας θυμίζει, τι άλλο, φιλοσοφία Ζεν!

Στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο έκανε μαθήματα διαλογισμού στο κοινό εν ώρα συνέντευξης. «Νιώστε τον εαυτό σας, τώρα, την ώρα που κάθεστε σε αυτό το κάθισμα».

Επηρεασμένος από τον Αρμένιο-Έλληνα φιλόσοφο Γκουρτζίεφ, ο Murray μας διδάσκει διαλογισμό.

Είναι φανερό πως ο ηθοποιός πάει να ξεπεράσει το απλό celebrity status και θέλει να μεταμορφωθεί σε Ζen master.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι πιο τρελές εμφανίσεις του Bill Murray:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved