Το πρώτο τεύχος της Marvel αξίζει όλα τα εκατομμύρια του κόσμου

Αλλά αρκέστηκε να πωληθεί για 1,26 εκατομμύρια δολάρια. 

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά αν μπορούσαμε να μπούμε σε χρονομηχανή, θα κάναμε δύο πράγματα για να βγάλουμε λεφτά: θα στοιχηματίζαμε σε ματς που θα ξέραμε πως θα έληγαν και θα αγοράζαμε συλλεκτικές εκδόσεις. Όπως για παράδειγμα τα κόμιξ του πατέρα του Marty στο Back to the Future. Σκέψου να είχες βρει τον τρόπο να είχες στα χέρια σου μία από τις σπάνιες συλλεκτικές εκδόσεις της Marvel από το 1939 και να αποφάσιζες να την έβγαζες σε πλειστηριασμό. Θα γινόσουν ζάμπλουτος.

Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς έγινε την περασμένη Πέμπτη, όταν το πρώτο τεύχος από κόμικ της Marvel, έπιασε το 1,26 εκατομμύρια δολάρια. Το εν λόγω τεύχος το είχε αγοράσει στην Πενσιλβάνια ένας ταχυδρόμος για 10 σεντς και σύστηνε στο κοινό τους Namor, Human Torch, Angel και Masked Rider. Όλα αυτά το 1939 όταν η Marvel λεγόταν ακόμη Timely Comics.

 

 

Προφανώς και υπάρχει κόσμος που τα έχει βάλει στο μάτι και γι’ αυτό άλλωστε πωλούνται συχνά-πυκνά σε τέτοιες τιμές. Το 2014 στο eBay, πωλήθηκε για 3,2 εκατομμύρια δολάρια η πρώτη περιπέτεια του Superman με το τεύχος να χρονολογείται από το 1938.

Είναι ξεκάθαρα κειμήλια. Εναλλακτικά μεν, αλλά κειμήλια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved