Τι ακούσαμε στον μεταθανάτιο δίσκο του Leonard Cohen

Το Thanks for the Dance είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο αντίο και μια όμορφη επέκταση του προηγούμενου δίσκου του.

Αν το You Want it Darker ήταν διπλός δίσκος, τότε σε αυτόν θα υπήρχαν σχεδόν όλα τα τραγούδια-ποιήματα που βρίσκουμε στο Thanks for the Dance, τον μεταθανάτιο έργο του Leonard Cohen ο οποίος απεβίωσε το 2016, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του You Want it Darker. Οι ηχογραφήσεις, ευτυχώς για όλους τους θαυμαστές του, είχαν πραγματοποιηθεί.

Δες το αφιέρωμα για τον Leonard Cohen

«Τακτοποιώντας επιτέλους, τους λογαριασμούς του παρελθόντος». Αυτές τις λέξεις τις βρίσκουμε σε έναν μονόλογο διάρκειας 1:13, στο κομμάτι The Goal και είναι ο λόγος ύπαρξης του Thanks for the Dance. Η επέκταση του You Want it Darker, αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να φύγει από τον κόσμο αυτό έχοντας πει το κατάλληλο αντίο. Το έκανε όπως θα το έκανε πάντα. Ευγενικά, ποιητικά και σαν τζέντλεμαν.

Ένας ακόμα χαρακτηριστικός στίχος, εμφανίζεται στο εναρκτήριο τραγούδι, Happens to the Heart, όπου μας κατευθύνει και μας εξηγεί ο ίδιος για την συνολική του πορεία στο χώρο της μουσικής. «I was always working steady, I never called it art. I got my shit together, meeting Christ and reading Marx». Ένα μέρος της ζωής του, υπάρχει σε αυτές τις γραμμές. Επίσης κάνει αναφορά στο Ολοκαύτωμα με το Puppets, στο μάλλον πιο δυναμικό τραγούδι που θα ακούσεις.

Το μουσικό κομμάτι ανέλαβαν ο γιος του, Adam Cohen, Daniel Lanois, Jennifer Warnes, Javier Mas, Beck, Damien Rice και άλλοι σημαντικοί μουσικοί που εμπνεύστηκαν από εκείνον και το συνολικό του έργο. Θέλοντας να αφήσουν τη φωνή του Cohen στο επίκεντρο, η μουσική που περιβάλλει τα λόγια του είναι διακριτική, όπως ήταν πάντα και ο ίδιος. Το spiritual feeling είναι ζωντανό από την αρχή ως το τέλος.

 

 

Ο δίσκος αποτελείται από 9 τραγούδια τα οποία μπορούν να σταθούν περήφανα δίπλα στα παλαιότερα, αυτά που τον έκαναν γνωστό ως μουσικό και ποιητή. Αν πρέπει να δώσεις κάπου περισσότερη σημασία, είναι στα τραγούδια Happens to the Heart, The Night of Santiago, It’s Torn και φυσικά το The Goal το οποίο είναι ανατριχιαστικό.

 Ευχαριστούμε για το χορό, Leonard.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved