Πώς να αντιδράσεις αν μπουν κλέφτες στο σπίτι σου και είσαι μέσα

Τι κάνεις αν μπει κλέφτης στο σπίτι; Η Ελληνική Αστυνομία σου λέει τα βήματα!

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί «τι κάνεις αν μπει κλέφτης στο σπίτι»; Η ΕΛ.ΑΣ. μας δίνει τις συμβουλές της και της οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση διάρρηξης.

Τι κάνεις αν μπει κλέφτης στο σπίτι; Κάνεις ότι κοιμάσαι, είναι μια από τις χρήσιμες συμβουλές της ΕΛΑΣ. Με αφορμή, δυστυχώς, πολλά περιστατικά  διαρρήξεων, οι συμβουλές της ΕΛΑΣ στους πολίτες κρίθηκαν αναγκαίες. Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ παρέχονται οδηγίες σε περίπτωση που κάποιο προσπαθήσει να μπει στο σπίτι για μας ληστέψει.

Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση κλοπών!

 

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική αίσθηση ασφάλειας μέσα στο σπίτι τους. Η εισβολή και κατ’ επέκταση η ληστεία μέσα σε οικίες είναι πιθανώς ένα από τα πιο τραυματικά εγκλήματα διότι εμπλέκονται άμεσα όχι μόνο η ιδιοκτησία αλλά και ο θύτης με το θύμα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, οι επικεφαλής των διωκτικών αρχών συστήνουν στους πολίτες-θύματα ληστειών μέσα στο σπίτι τους: «Θωρακιστείτε μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας» και εν συνεχεία, «αν είναι δυνατόν προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε»!

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις αναλυτικά τι να κάνεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved