Ο σεξισμός είναι ακόμη χειρότερος αν είσαι γκέισα στην Ιαπωνία

Το Κιότο πέρασε ένα καινούργιο μέτρο προκειμένου να τις προστατέψει.

Οι αρχές του Κιότο απαγόρεψαν τις φωτογραφίες στην γειτονιά όπου διαμένουν γκέισες, μετά από παράπονα των κατοίκων για παρενόχληση και άσχημη συμπεριφορά που δέχτηκαν από τουρίστες. Οι τουρίστες που πάντα ψάχνουνε για την τέλεια selfie τώρα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τους κανόνες των αρχών και να σεβαστούν την κληρονομιά των Ιαπώνων.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση έγινε στη περιοχή Τζίον και περιλαμβάνει για τους παραβάτες πρόστιμα που ανέρχονται στα 10.000 γιεν, δηλαδή περίπου 70 ευρώ.

Η μόλυνση του τουρισμού είναι πολύ έντονη στο Κιότο. Οι τουρίστες κατακλύζουν τους ναούς κι ενοχλούν τις γυναίκες entertainers, οι οποίες είναι γνωστές και σαν geiko, οι οποίες είναι παραδοσιακά ντυμένες και πάνε για δουλειά τα απογεύματα.

Δες πως είναι τα Στάρμπακς στο Κιότο.

 

Κοντά στην περιοχή του Χαναμικότζι, υπάρχουν πολλές πινακίδες που προειδοποιούν τους τουρίστες για τα πρόστιμα.

Η γειτονιά είναι γεμάτη με καταστήματα και ακριβά εστιατόρια όπου γυναίκες geiko κάνουν παρέα στους θαμώνες που θέλουν να δοκιμάσουν μία γεύση από Ιαπωνικό πολιτισμό και φαγητό.

Μερικά από τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί από τους κατοίκους της περιοχής συμπεριλαμβάνουν κυνηγητό γυναικών geiko από τρελαμένους τουρίστες για μία φωτογραφία, βίαιη συμπεριφορά μετά από κατανάλωση αλκοόλ και έλλειψη σεβασμού του περιβάλλοντος.

Τον τελευταίο χρόνο 31 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την Ιαπωνία, λόγω του υποτιμημένου γιεν, την ευκολία να βγάλει κανείς βίζα και των φτηνών πτήσεων.

Εμείς ελπίζουμε να πάνα όλα καλά για τις εργαζόμενες geiko που απλά θέλουν την ησυχία τους.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως μοιάζουν οι γυναίκες geiko:

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved