Γιατί οι γονείς σου άντεχαν περισσότερο το ποτό από εσένα

Πώς γίνεται οι millennials να έχουμε τους πονοκεφάλους από τα hangover;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο αλκοόλ θα πιεί κάποιος σε μια νύχτα είναι πάρα πολλοί και σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται και από τη ψυχολογία που έχεις όταν βγαίνεις. Άλλες φορές βγαίνεις για ένα χαλαρό ποτό και καταλήγεις να πίνεις 13 και άλλες βγαίνεις για να ζήσεις την καλύτερη βραδιά της ζωής σου, αλλά στη δεύτερη μπύρα έχεις ήδη φουσκώσει.

Έχουμε φτάσει στη μνημειώδη στιγμή που το αλκοόλ θεωρείται ντεμοντέ; Κανείς δεν ξέρει. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η Generation Z δεν έχει την ίδια κάψα να βγει και να πιεί μέχρι θανάτου, που είχαν τα παιδιά στα 70s, στα 80s και στα 90s.

Δες γιατί οι millennials προτιμούν την πίτσα.

 

Το Instagram, ίσως έχει βάλει και εδώ το χεράκι του. Με εκατομμύρια influencers να ανεβάζουν φωτογραφίες από απίστευτα μέρη στον κόσμο που πίνουν πολύχρωμα κοκτέιλ με μεγάλη – ή και όχι- περιεκτικότητα σε αλκοόλ, οι millennials δεν έχουν την ίδια όρεξη να κάτσουν σπίτι και να κάνουν pre-drinking ή να πιούν μια ταπεινή μπύρα στην πλατεία.

Το οικονομικό θέμα βέβαια δεν είναι αμελητέο. Με ένα απλό ποτό να κοστίζει από 6 έως 9 ευρώ, για πολλούς, η αγορά άνω των τριών ποτών είναι απαγορευτική. Οι μπύρες είναι σίγουρα οικονομικότερες, ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πιείς πολλές μπύρες για να νιώσεις το ίδιο «ωραία» που θα ένιωθες με τρία ποτά.

Ωστόσο, επειδή στην Ελλάδα το αλκοόλ ρέει άφθονο και πολλές φορές περισσότερο από όσο πρέπει, είναι λογικό που οι Aθηναίοι millennials το έχουν δεδομένο και δεν βγαίνουν -πάντα- με αυτοσκοπό να γίνουν χάλια. Στην Αμερική αντιθέτως, οι νέοι δεν μπορούν να πιούν ούτε μπύρα πριν τα 21, ενώ στην Αγγλία απαγορεύεται να κυκλοφορείς με γυάλινο μπουκάλι μετά τις 9 το βράδυ για λόγους ασφαλείας.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Βαρέθηκαν οι νέοι το ποτό;

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως τα πίνουν οι millenialls:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved