Αν είσαι νάρκισσος σου έχουμε καλά νέα

Μια καταθλιπτική έρευνα για τους υπόλοιπους, ρίχνει φως στα σκοτάδια των νάρκισσων.

Πόση ώρα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη; Πόσες φορές σταματάς στις βιτρίνες ή μπροστά από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα για να δεις αν το μαλλί σου είναι όπως το άφησες 23 δευτερόλεπτα πριν; Δεν πειράζει, φίλε νάρκισσε, όπως φαίνεται, η επιστήμη είναι με το μέρος σου και μπορείς να νιώσεις καλά με αυτό και εμείς οι υπόλοιποι, άσχημα. To Science Daily, αναφέρει πως σε 3 μελέτες στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότερα από 700 άτομα, έδειξαν πως οι νάρκισσοι έχουν λιγότερο άγχος. Αυτό είναι ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν.

Τα άτομα που αγαπούν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο τον εαυτό τους, έχουν πιο ανθεκτικό ψυχισμό, με λίγα λόγια, δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα από κακές συμπεριφορές ή καταστάσεις. Αυτό οδηγεί αυτόματα τον εκάστοτε ναρκισσιστή σε ένα περιβάλλον μακριά από την κατάθλιψη. Την μελέτη, μάλιστα, την έκανε ένας Έλληνας ο οποίος είναι διευθυντής InteRRaCt Lab in the School of Psycology στο Queens της Νέας Υόρκης. Ο Κώστας Παπαγεωργίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η έρευνα μας βοηθά να εξηγήσουμε τα συμπτώματα της κατάθλιψης στην κοινωνία».

Μπορεί να μην είναι όλα τα χαρακτηριστικά ενός νάρκισσου καλά για την ψυχική υγεία του, αλλά κάποια φαίνεται πως βοηθούν. Μήπως κοιτάζεσαι ακόμα στον καθρέφτη; Απομακρύνσου για λίγο από αυτόν και δες αυτή την σκηνή για να καταλάβεις το πώς σκέφτεται ένας νάρκισσος.

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved