Πώς ο Robert De Niro έπεισε τον Joe Pesci να συμμετάσχει στο Irishman

Ο ηθοποιός δεν είχε συμμετάσχει σε ταινία για δέκα χρόνια.

Δεν ξέρουμε πως το βλέπει ο ίδιος ο Joe Pesci, αλλά μετά την συμμετοχή του στο Goodfellas, κόλλησε για τα καλά την γκανγκστερική ταυτότητα στο κούτελό του. Και καλώς συνέβη ό,τι συνέβη εδώ που τα λέμε, γιατί ο ρόλος αυτός του χάρισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου και έδωσε στο κοινό την πιο σύντομη ευχαριστήρια δήλωση.

Ο Joe Pesci ωστόσο, πριν την συμμετοχή του στο Irishman του Scorsese, είχε τουλάχιστον μία δεκαετία να συμμετάσχει σε ταινία. Με τον De Niro είχαν συνεργαστεί ξανά στο Casino και το Raging Bull και η προσπάθεια του πρώτου να τον φέρει πίσω στα πλατό, δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη. Οι κριτικοί έχουν γράψει διθυραμβικές κριτικές για τον ρόλο του ως Russell Bufalino, αλλά ο Martin Scorsese με τον De Niro του έκαναν 40 φορές την πρόταση να συμμετάσχει στην ταινία και είχαν τον φόβο ότι μπορεί να έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Για να μπορέσει να τον πείσει, ο De Niro έκανε επίκληση στο συναίσθημα και το αποκάλυψε σε συνέντευξή του. «Του έλεγα κυρίως πράγματα όπως, ‘‘έλα ας το κάνουμε, ποιος ξέρει αν θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία;’’ και συμφώνησε. Συμπαθεί και πάρα πολύ τον Marty (Scorsese), οπότε ήξερε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά». Ο Scorsese από την πλευρά του, ως και αυτός επαγγελματίας, καταλαβαίνει πως υπάρχουν μύριοι λόγοι για να κάνει πίσω ένας ηθοποιός.

 

 

«Μπορεί να είναι οικονομικό το πρόβλημα. Να είναι οικογενειακό. Μπορεί να είναι υγείας. Μπορεί απλά να είναι η βαρεμάρα του  να κάνεις μία τέτοια συγκεκριμένη ταινία. Ή να παίξεις έναν τέτοιο χαρακτήρα. Αλλά για τον Pesci τα πράγματα είναι απλά: θα πρέπει να νιώθει άνετα για να κάνει οτιδήποτε» δήλωσε ο Scorsese.

Σε κάθε περίπτωση τέλος καλό, όλα καλά και το Irishman έρχεται 1η Νοέμβρη στις αίθουσες και 27 Νοέμβρη στο Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved