Πώς τα ντοκιμαντέρ μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο

Το να βλέπουμε ντοκιμαντέρ για τη φύση, μελέτες έδειξαν, πως μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.

Όλες οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ονειρεύονται ένα μέλλον που ο άνθρωπος θα είναι εντελώς αποκομμένος από τη φύση. Όλα μας προετοιμάζουν για μία απεικόνιση της φύσης μόνο μέσα από την οθόνη, και ίσως να ζούμε ήδη σε έναν τέτοιο κόσμο.

Μελέτες αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι όταν βλέπουν εικόνες και βίντεο από τη φύση αισθάνονται άμεσα ευτυχείς. Η ομάδα μελέτησε ένα δείγμα ανθρώπων οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα του BBC για τα ζώα. Το να είσαι στη φύση αλλά ακόμη και το να βλέπεις τη φύση από την οθόνη είναι καλό για το σώμα και το μυαλό.

Δες τι βγαίνει αν πετάξεις μία ντουζίνα κοντέινερ στην έρημο.

 

Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το να βρίσκεται κανείς πραγματικά έξω στη φύση, οι επιστήμονες όμως επισημαίνουν πως είναι σημαντικό, έστω, να παρακολουθούμε ντοκιμαντέρ για τη φύση μιας και αποδεδειγμένα πλέον μας ρίχνει τα επίπεδα του άγχους και αυξάνει το αίσθημα της ευτυχίας.

Το 45.6% του δείγματος αισθάνθηκε περισσότερη σαγήνη και το 31,5% περισσότερη ευτυχία από πριν.  

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά: Όσοι έβλεπαν ντοκιμαντέρ με φύση είχαν 47,3% περισσότερα αισθήματα ευτυχίας σε σχέση με αυτούς που έβλεπαν τα νέα ή ταινίες στην τηλεόραση.

 

Οπότε αν αισθάνεσαι αγχωμένος και δεν αντέχεις άλλο, προσπάθησε να βάλεις ένα ωραίο ντοκιμαντέρ με ζώα ή με φύση και σίγουρα θα αισθανθείς ξανά καλύτερα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις διάσημες σειρές από ντοκιμαντέρ που μας έχουν πάρει την ανάσα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved