Όταν η γυναίκα σου σε σέρνει στο σινεμά για τις «50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι»

«Ψόφο στον γουτσουγουτσουνισμό». Η κραυγή απόγνωσης ενός συντάκτη του Ratpack.

Θα ξεκινήσω με μία διευκρίνιση. Αν είσαι από εκείνους που σχεδιάζουν να κάνουν έκπληξη στην κοπέλα τους για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, απλά πέρασε… έξω. ΕΞΩ ΕΙΠΑΜΕ! 

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποδείξεις τα αισθήματά σου για την δικιά σου μία συγκεκριμένη μέρα, η οποία δεν λέει τίποτα; Θες να το κάνεις; Υπάρχουν πολλές άλλες μέρες και ειδικές περιστάσεις, όπως μία επέτειος ή τα γενέθλιά της για να το πραγματοποιήσεις. Αυτή την εβδομάδα, εμείς οι άνδρες δεν σχεδιάζουμε δωράκια, δεν κοιτάμε για αρκουδάκια και η μόνη «υποχώρηση» είναι να κλείσεις ένα ωραίο εστιατόριο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να τσιμπήσεις και κάτι μετά από μία κουραστική μέρα στο γραφείο. Αυτή την εβδομάδα, το αρσενικό κανονίζει πως θα δει με τους φίλους του λίγη μπάλα, καθώς επιστρέψει το Τσου Λου, αλλά και πως θα ψήσει την Τσικνοπέμπτη. Αυτά. Μόνο αυτά.

Αυτό που μπορώ να δεχθώ σαν δικαιολογία, είναι να είσαι εσύ μέρος του… σχεδίου, μιας γυναίκας, η οποία θέλει να το ζήσει διαφορετικά και κυρίως, να έχει κάτι να λέει με τις κολλητές της την επόμενη μέρα. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως η Τετάρτη θα είναι η μέρα που οι γυναίκες θα σχολιάζουν τα «επιτεύγματα» των ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έρθει και η στιγμή που θα δεχθείς την πρόταση να πας να δεις τις «50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι». Φιλική και ανδρική συμβουλή: ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! 

Για να μην νομίζεις πως έχω κάποιο πρόβλημα με το best seller θα σου πω μερικά πράγματα. Αρχικά, τα βιβλία και οι ταινίες απευθύνονται σε γυναίκες. Ναι, εντάξει μπορεί κάποιος να τους ρίξει μία ματιά από απλό ενδιαφέρον ή για… λογοτεχνικούς λόγους, αλλά πραγματικά θεωρώ πως πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση Άρλεκιν. 

Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε και στις Αποχρώσεις του Γκρι. Εδώ θα πρέπει να δώσουμε μια άλλη διάσταση, γιατί δεν πρόκειται για το χρώμα, αλλά για τον κύριο πρωταγωνιστή των βιβλίων, τον κύριο Γκρέι. Τουλάχιστον έτσι μεταφράζεται στα ελληνικά και δυστυχώς το λογοπαίγνιο από τα αγγλικά δεν μπορεί να μεταφερθεί στην γλώσσα μας. Όμως, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Πάμε τώρα στο… σύρσιμο του άντρα στο σινεμά για την ταινία που κυκλοφορεί και έχουν τρελαθεί όλες οι γυναίκες να δουν.

ezgif.com optimize 1

Αν νομίζεις ότι πρόκειται για μία ρομαντική ταινία, τότε πέφτεις έξω. Δεν είναι δηλαδή ένα έργο, το οποίο θεωρείς πως δεν έγινε και κάτι να το δεις, αφού θα της κάνεις το χατίρι. Αν θέλει να το δει, μπορεί να πάρει μία φίλη της και να σε αφήσει και εσένα στην ηρεμία σου. Αυτό θα ήταν μία χαρά να γίνει μέσα στην εβδομάδα, όπου έχουμε να δούμε και μπαλίτσα και οι δύο πλευρές να τελειώσουν το βράδυ τους με τον τρόπο που θέλουν. Και δυστυχώς σου μιλάει ένας άνδρας που την έπαθε. Γι’ αυτό και μπορώ να έχω άποψη και προσπαθώ να αποτρέψω τέτοια εγκλήματα σε βάρος κι άλλων ανδρών-συναγωνιστών.

Η ταινία δεν είναι κάτι που θα θυμάσαι μόλις πατήσεις το πόδι σου έξω από την αίθουσα. Αυτό που θα θυμάσαι σίγουρα είναι οι πολλές ερωτικές σκηνές των πρωταγωνιστών. Είναι η στιγμή που θα καταλάβεις πως το στήθος της Ντακότα Τζάκσον, που ερμηνεύει την Άνα, θα το έχεις δει μέσα σε ένα βράδυ, περισσότερες φορές απ’ ότι της δικιάς σου. Και δεν λέω, εντάξει, ωραίο στήθος έχει η κοπέλα, αλλά αν ήθελες κάτι τέτοιο, θα μπορούσες να ανοίξεις το ριμάδι το ίντερνετ και να κάνεις μία βόλτα στo Pornhub στα ειδικευμένα sites. 

Δεν θέλω να το παίξω όπως ο Μάκης στους «Ευτυχισμένους Μαζί» όπου σχολιάζει για το σενάριο που μπάζει από παντού, τις ερμηνείες που είναι υποτονικές και άλλα τέτοια, αλλά πραγματικά τις ώρες που έκατσα στον κινηματογράφο, σκέφτηκα πολλές φορές πότε θα σταματήσει η προβολή και θα μπει… σφήνα κανένα γουέστερν, όπως γινόταν και παλιά. Εκεί που οι αίθουσες κλιματίζονταν. Γιατί η αλήθεια είναι πως προσπάθησα σε μεγάλο βαθμό να καταλάβω τι θέλει να περάσει η ταινία. Θέλει να μας μιλήσει για την ζωή του ζευγαριού; Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα όχι η τελευταία και για να μην μακρηγορούμε… ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. 

tumblr oh2d9cMqgD1v8hcteo1 500

Πάμε τώρα στις παράπλευρες απώλειες μιας τέτοιας εξόδου. Η στιγμή που μπαίνεις και κάθεσαι στον κινηματογράφο, δίπλα από την δικιά σου. Όπως οφείλεις σαν σωστός άνδρας, από πριν έχεις πάρει τον κουβά με τα ποπ κορν σου, το αναψυκτικό σου και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το σαβούριασμα. Θα ‘θελες! Είναι η στιγμή που η κοπέλα σου θα ζηλέψει από τις άλλες που είναι στο σινεμά και θα έρθει πάνω σου να χωθεί σε σένα και εσύ άντε μετά να πάρεις ανάσα. Δεν γίνεται! Αν ήταν έτσι, καλύτερα να καθόσουν στον καναπέ σου αραχτός και να έβλεπες σε επανάληψη το Prison Break για να είσαι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Καταλήγοντας θα σταθώ στην κατηγορία των γυναικών που έχουν πάει να δουν μόνες τους την ταινία και το παίζουν και θεούσες. Θα τις αναγνωρίσεις από τα γυαλιά και από το γεγονός πως μοιάζουν με αγέλη. Δεν είναι ποτέ μόνες τους ή τουλάχιστον σε δυάδα, αλλά σου δίνουν την εντύπωση πως έχουν κανονίσει την εκδρομή και έχουν σκάσει στον κινηματογράφο με πούλμαν. Άσε που παίρνουν και τις καλύτερες θέσεις στο κέντρο. Αυτές, είναι οι κοπέλες που θα ξεκινήσουν με… γελάκια μόλις εμφανιστεί η πρώτη… μπηχτή για σεξ και θα θέλουν να βουτήξουν στο πανί, μόλις εμφανιστεί ο κύριος Γκρέι χωρίς το πουκάμισο. Σιγά ρε λυσσάρες!

Και κάπως έτσι φτάνεις να φωνάξεις… Ψόφο στον γουτσουγουτσουνισμό! 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved