Γιατί όσοι επιλέγουν να περπατούν στις κυλιόμενες σκάλες, δημιουργούν πρόβλημα;

Εσύ είσαι από αυτούς που κάνουν στην άκρη ή από αυτούς που προτρέπει τους άλλους να κάνουν;

Μπορεί εσύ να κερδίζεις μερικά δευτερόλεπτα από την καθημερινότητά σου, όμως η συνήθεια του να περπατάς στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό, δημιουργεί ένα γενικότερο πρόβλημα στη μάζα. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου, έκαναν κάποια πειράματα τα τελευταία χρόνια, για να φτάσουν στο εξής συμπέρασμα ή καλύτερα, σε αυτή την αλήθεια: Ο μέσος όρος που περπατά κάποιος στις κυλιόμενες σκάλες στο Green Park station, είναι 26 δευτερόλεπτα, ενώ αυτοί που προτιμούσαν απλά να περιμένουν όσο η τεχνολογία τους μετέφερε, ήταν 40 δευτερόλεπτα. Από τον κόσμο που επιλέγει το μετρό, μόνο το 40% επιλέγει να περπατήσει. Αν και η Αθήνα δεν έχει καμία σχέση με το Λονδίνο, το αποτέλεσμα, παραμένει ίδιο, αφού παντού υπάρχουν άτομα που θέλουν να «κερδίσουν» το χρόνο. Ποιο είναι το πρόβλημα, όμως από αυτή την επιλογή;

 

 

Σε όλες τις χώρες με μετρό, υπάρχουν και κυλιόμενες σκάλες. Μαζί με αυτές, υπάρχει και ο άτυπος κανόνας που οι περισσότεροι, σέβονται, εκτός από εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον ρυθμό της πόλης. Αυτός ο άτυπος κανόνας, λοιπόν, προτρέπει όσους δεν θέλουν να περπατήσουν στις κυλιόμενες, να κάνουν στην άκρη ώστε να περάσουν αυτοί που επιθυμούν. Αυτό δημιουργεί μια κυκλοφοριακή συμφόρηση στη δεξιά πλευρά που αυτόματα οδηγεί σε κακές συμπεριφορές και σε ακόμα πιο κακούς χαρακτηρισμούς, πέρα από την γενικότερο συνωστισμό. Με λίγα λόγια, όσοι έχουν στο πρόγραμμα γυμναστικής τους το πρωινό περπάτημα, να πάρουν τις σκάλες, ξέρετε, αυτές που είναι κατασκευασμένες από τσιμέντο.

Αυτός είναι λόγος, μαζί με αυτόν που θα δείτε παρακάτω, που πολλοί επιλέγουν να πηγαίνουν με το αυτοκίνητο στη δουλειά τους.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved