Ο θρύλος Diego Maradona βάζει γκολ στην μεγάλη οθόνη

Η ταινία για τον Diego Maradona σύντομα στις ελληνικές αίθουσες.

Πρόκειται για μια ταινία τόσο καλή που ορισμένες φορές ξεχνάς πως βλέπεις ντοκιμαντέρ και νομίζεις πως παρακολουθείς ταινία μυθοπλασίας: τόσο πρωτότυπο είναι το υλικό.

«Υπήρχαν δύο άνθρωποι στο σώμα αυτού του ποδοσφαιριστή. Ο ένας ήταν ο Ντιέγκο. Ο άλλος ήταν ο Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο ήταν ένα ρομαντικό παιδί, που απλά χαιρόταν να παίζει μπάλα. Ο Μαραντόνα ήταν ένας επαγγελματίας σούπερ σταρ, που έπρεπε διαρκώς να δείχνει ατσαλάκωτος και ανίκητος. Κάποια στιγμή του είχα πει ότι με τον Ντιέγκο θα πήγαινα μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου. Με τον Μαραντόνα δεν θα έκανα ούτε βήμα. Και εκείνος μου είχε απαντήσει: «Ναι, αλλά χωρίς τον Μαραντόνα, ο Ντιέγκο θα έμενε σε κάποια παράγκα».

Δες πως υπογράφει ο Μαραντόνα.

MARADONA 700x401

Το καλοκαίρι του 1984, η Νάπολι πραγματοποίησε την πιο ιστορική μεταγραφή. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν μόνο 24 χρονών όταν μπούκαρε στην πιο φτωχή πόλη της Ιταλίας για να αγωνιστεί στην τοπική ομάδα έπειτα από ένα άκρως αποτυχημένο πέρασμα από την Μπάρτσα.

 

Οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που τον περίμεναν κατά την άφιξή του, του κόλλησαν από την πρώτη του μέρα στην Ιταλία το παρατσούκλι που θα τον ακολουθούσε για όλη του την ζωή: Θεός. Όταν επτά χρόνια αργότερα, ο Μαραντόνα την έκανε νύχτα δια παντός από την Νάπολι, έχοντας κατακτήσει με την φανέλα της δυο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα UEFA, τα πράγματα έμοιαζαν πλήρως αντεστραμμένα.

Ο ίδιος είχε πάψει να εκστασιάζεται με το να σκοράρει για τον λαό της, ήθελε να αλλάξει παραστάσεις. Ο Μαραντόνα ήρθε εν μέσω πολυκοσμίας και έφυγε σαν σκιά.

Αυτή την ταραχώδη περίοδό του, την πιο δημιουργική στην καριέρα του, αποτυπώνει το «Diego Maradona», το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια που έκανε τρομακτική εντύπωση στο περασμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ Καννών και σύντομα καταφθάνει και στις ελληνικές αίθουσες.

MARADONA MESA

Στα 31 του πια ο Μαραντόνα δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Οι ναρκωτικές ουσίες ανταγωνιζόταν το πάθος του για την μπάλα, ο κόσμος είχε πάψει να τον λατρεύει, περισσότερο έμοιαζε κουρασμένος από τα καπρίτσια του και τις ιδιαιτερότητές του.

Είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς πως κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο δύσβατο υλικό ο Καπάντια: είναι λες και τα στιγμιότυπα που μας δείχνει από την συγκεκριμένη περίοδο του Μαραντόνα να είναι το περιεχόμενο κάποιου reality show, λες και πρόκειται για εικόνες αποκλειστικά συγκεντρωμένες για το ψυχογράφημα που θέλει να στήσει.

Εμείς ποιον προτιμάμε; Τον Ντιέγκο ή τον Μαραντόνα;

Δες το παρακάτω άλμπουμ με τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την καριέρα του Θεού Ντιέγκο Μαραντόνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved