Το Facebook θέλει να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη «διαβάζοντας» τη σκέψη σου

Το Facebook επένδυσε σε μια συσκευή, η οποία θα μετατρέπει την σκέψη σου σε εντολή.

Το Facebook αγόρασε την CTRL-Labs, μια start-up εταιρεία η οποία ειδικεύεται στις συσκευές οι οποίες, λαμβάνοντας τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου, τις μεταφέρει στον υπολογιστή. «Διαβάζοντας» τις σκέψεις μας, λοιπόν, τις κάνει πράξη στην οθόνη μας, πράγμα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών. Αυτό πραγματοποιείται μέσω μια μικρής συσκευής που μοιάζει με ρολόι. Ο αντιπρόεδρος της Facebook στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, Andrew Bosworth, έκανε γνωστό πως το ρολόι είναι ικανό να καταλαβαίνει τις προθέσεις μας. Αν για παράδειγμα, θέλεις να δημοσιεύεις μια φωτογραφία στο προφίλ κάποιου φίλου σου, φτάνει να το σκεφτείς. Τρομακτικό; Μπορεί, καθώς μία από τις μεγαλύτερες φοβίες μας, να έχει κάποιος πρόσβαση στις σκέψεις μας, γίνεται πραγματικότητα.

Πώς λειτουργεί το ρολόι του μέλλοντος; Υπάρχουν στον νωτιαίο μυελό μας διάφοροι νευρώνες οι οποίοι στέλνουν ηλεκτρικά σήματα στους μυς του χεριού, δίνοντας, έτσι, την εντολή να κινηθούν με συγκεκριμένο τρόπο. Η συσκευή στον καρπό, αποκωδικοποιεί αυτά τη σήματα και τα μεταφράζει σε ψηφιακά, τα οποία η συσκευή μπορεί και καταλαβαίνει, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να έχεις τον έλεγχο της ψηφιακής σου ζωής. Με λίγα λόγια, είμαστε και επίσημα, μέρος της νέας εποχής. Ο Andrew Bosworth, άλλωστε, το έκανε ξεκάθαρο με τη δήλωσή του: «Με το ρολόι της CTRL-Labs, ο άνθρωπος θα βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τις τεχνολογικές συσκευές που χρησιμοποιεί καθημερινά με έναν τρόπο πιο φυσικό και πιο ενστικτώδη».

 

 

Θα ήθελες μια συσκευή να διαβάζει τις σκέψεις σου ή θεωρείς πως αυτή η τεχνολογική εξέλιξη θα αλλοιώσει την ανθρώπινη καθημερινότητα;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved