Walker, Texas Ranger είναι μόνο ο Chuck ο Norris

Καμία ντροπή: ετοιμάζουν reboot Τexas Ranger με Τζάρεντ Πανταλέκι οι ασέβαστοι!

Διαβάζω ότι ετοιμάζονται για reboot του "Walker, Texas Ranger" και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω μέχρι δακρύων - ό,τι και να γίνει στο τέλος, δάκρυα θα έχουμε. Διότι υπάρχει μόνο ένας "Walker, Texas Ranger" και τον απολαμβάναμε από το 1993 μέχρι το 2001. Και ο λόγος της τόσο μεγάλης απόλαυσης, ήταν πως το καουμπόικο καπέλο και τις καουμπόικες μπότες, δεν τα φόραγε ο πάσα εις, ούτε κανένας χλεχλές, κανένας γόης του Χόλιγουντ ή κανένας "τρυφερός", αλλά κάποιος που τίμησε τα παντελόνια του όσο λίγοι: ο Τσακ ο Νόρις. Για την ακρίβεια, ο Τσακ Νόρις δεν ήταν ο "Walker, Texas Ranger". Ο "Walker, Texas Ranger", ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ο Τσακ ο Νόρις. 

 

Και ποιος είναι αυτός ο Τζάρεντ Πανταλέκι που θέλει να υποδυθεί τον ιερό αυτό χαρακτήρα και τι είναι αυτό το "Supernatural" που πρωταγωνιστούσε; Και για να έχουμε καλό ρώτημα, τι σχέση έχει η σειρά με τα φαντάσματα και τα δαιμόνια και τα μεταφυσικά πλάσματα, με τη βαρβατίλα και την αντρίλα του αρχετυπικού Texas Ranger, που πιάνει την πέτρα και τη στύβει, που βάζει καλαμάκι στον κάκτο και τον πίνει, που ο τίμιος ίδρωτάς του πνίγει τους παρανόμους σαν τσουνάμι; Πού πα' ρε Πανταλέκι, που ακόμα δεν βγήκες από το αυγό σου, θέλεις να μπεις στα παπούτσια του Τσακ Νόρις; Τράβα βάλε καμιά εσπαντρίγια, φάε μια μερίδα κινόα, τρίμαρε το στήθος σου και κάνε στη μπάντα. 

Για να έχεις μια ιδέα, αν δεν ξέρεις ποιος είναι αυτός ο Πανταλέκι...

Κύριε Πανταλέκι μου, ξέρεις τι εστί "Texas Rangers"; Μιλάμε για το καμάρι των ΗΠΑ, για τους θεματοφύλακες της ηθικής, τους φρουρούς των συνόρων, τους μοναχικούς υπερασπιστές των αδυνάτων, αυτούς που επιβάλουν το νόμο μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες. Και θα έρθεις εσύ τώρα πίσω στο Όστιν, "μετά από δυο χρόνια που δούλευες ως μυστικός αστυνομικός σε μια πολύ σημαντική υπόθεση, για να διαπιστώσεις ότι έχεις ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνεις στη γενέτειρά σου". Πρόσεξε μην σκίσεις κανένα καλσόν... Και μια που είπαμε για καλσόν, ο Walker - Πανταλέκι θα έχει και συνεργάτη, που τυγχάνει να είναι γυναίκα! Κύριε Πανταλέκι μου, ο Τσακ ο Νόρις δεν τις έβαζε τις γυναίκες να κάνουν την "αντρική δουλειά", να κυνηγάνε εγκληματίες, να πυροβολάνε και να παίζουν ξύλο. Τις σαγήνευε, τις γοήτευε, τις έκανε να σέρνονται στα πόδια του, να τον καψουρεύονται, να τον φαντασιώνονται γυμνό στο κρεβάτι μόνο με τις μπότες και το καπέλο του και μέχρι εκεί. 

Είναι ντροπή αυτό που πάνε να κάνουν. Είναι ιεροσυλία, είναι προσβολή για τους τηλεθεατές, τους "Texas Rangers" και τον Τσακ Νόρις τον ίδιο. Διότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας δεν είναι ο Σούπερμαν ή ο Σπάιντερμαν, να αλλάζεις πρωταγωνιστή κάθε τρία χρόνια. Δεν είναι κανένα παιδαρέλι που βγάνει φλόγες από τα μάτια ή έχει φτερά σαν σερβιέτα και πετάει. Και είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο Τσακ ο Νόρις είναι 79, κοντεύει τα 80, άρα ο ρόλος του "Walker, Texas Ranger" θα έπρεπε να έχει βγει στη σύνταξη, όπως βγήκε και ο ίδιος. 

 

 

Κάποιος φυσικά θα έλεγε ότι στα τελευταία χρόνια της σειράς, εκεί κοντά στο 2000, στις σκηνές μάχης δεν βλέπαμε κοντινά του Τσακ Νόρις, αλλά κάποιον που φόραγε μια περούκα και τον ντουμπλάριζε - κακοήθειες από τις οποίες παίρνω απόσταση από εδώ, μέχρι το Όστιν του Τέξας. Κάποιος άλλος "μικροκούρτσιτσας" θα συμπλήρωνε ότι υπάρχουν πολλά καλά πράγματα για να θυμάσαι και να μνημονεύεις τον Τσακ τον Νόρις, αλλά η υποκριτική του δεν είναι ένα απ' αυτά. Θα έλεγα ότι πρέπει να ντρέπονται όχι μόνο αυτοί που τα λένε, αλλά ακόμα κι αυτοί που τα σκέφτονται.  

Όπως και να έχει, με τα ιερά και τα όσια δεν κάνει να παίζουμε. Και ο Τσακ ο Νόρις είναι και ιερό και όσιο. Ας αφήσουμε τον κύριο Πανταλέκι να παριστάνει τον Γκοστμπάστερ κι ας κρατήσουμε στο μυαλό και τη μνήμη μας τη ζεστή εικόνα του ενός και μοναδικού "Walker, Texas Ranger", που απογειώθηκε από την κοφτή ματιά, την γυριστή κλωτσιά και τα ατσάλινα μούσκουλα του Τσακ Νόρις. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved