O Αce Ventura υπάρχει και ζει στην Νότια Αφρική

Γνώρισε τον Dean Schneider, τον άνθρωπο που μπορεί να κάνει ακόμα και τα λιοντάρια να φαίνονται γατούλες.

Ήταν το 1994 όταν μια ιδιαίτερη και κυρίως αστεία φιγούρα έκανε την εμφάνισή της στην μεγάλη οθόνη και σκλάβωσε τα πλήθη. Είχε ένα στυλ πρωτότυπο -στο όριο του προβληματικού-, με ένα μαλλί που πέταγε λες και μόλις ξύπνησε από hangover, σαγόνι που πέταγε πιο πολύ και από του Βίκτορ Μουνιόθ, αλλά πάνω από όλα ξεχώριζε για ένα πολύ special skill του: Τη σχέση λατρείας με τα ζώα και την άμεση επικοινωνία μαζί τους. Και ναι, μιλάμε για το δεύτερο alter ego του Jim Carrey –το πρώτο είναι η Μάσκα-, τον Ace Ventura. Μια καρικατούρα που έγραψε ιστορία με τις ατάκες, τους μορφασμούς και τις γκάφες του.

Στην πραγματική ζωή όμως…

Θα λέγαμε πως ένας τέτοιος τύπος είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Πήγε να τον μιμηθεί για λίγο στο «Jurassic World» ο Chris Pratt, αλλά το να τιθασέψεις έναν ράπτορα παραείναι κομματάκι δύσκολο. Για τους δεινόσαυρους μπορεί να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια, στην αληθινή ζωή ωστόσο και το ζωικό βασίλειο υπάρχει κάποιος που διαψεύδει την παραπάνω θεωρία. Το όνομά του, Dean Schneider.

Ρίξε μια πρώτη ματιά: 

Ο Ελβετός ακτιβιστής ζει πολλά μίλια μακριά από τη γενέτειρά του και συγκεκριμένα στη Νότια Αφρική όπου περνά μια διαφορετική ζωή, μακριά από τις ανέσεις, την καλή δουλειά –ήταν οικονομικός σχεδιαστής σε τράπεζα- και κυρίως τους ασταμάτητους ρυθμούς της πόλης. Η συναναστροφή με πολλά άτομα και το άγχος τον έφτασαν σε σημείο που να πει «ως εδώ» και με μια κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή του και σαν τα πουλιά, «αποδήμησε» για άλλες πολιτείες.

Από μικρή ηλικία ήταν γοητευμένος με τη συμπεριφορά των ζώων, ενδιαφερόταν συνεχώς για την προστασία τους και μέσα στην όλη του ενασχόληση ανακάλυψε έναν ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας μαζί τους. Αν έχεις ξαναδεί άνθρωπο να χαϊδεύει σαν γατούλα, λιοντάρι ή ύαινα τότε δεν θα σου κάνει εντύπωση το παρακάτω βίντεο:

 

 

Έχοντας αφήσει πλέον την αστική ζωή στο παρελθόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Dean Schneider είναι ένας σύγχρονος γητευτής των ζώων, ένας Μόγλης που δεν μεγάλωσε στη ζούγκλα αλλά κατανόησε τη φύση της, της επέτρεψε να τον «αγγίξει» και εγκλιματίστηκε καλύτερα και από τα άπειρα ζώα που ζουν σε αυτήν.

Στη νέα του πατρίδα έχει δημιουργήσει το καταφύγιο ζώων με όνομα «Hakuna Mipaka» (στα Σουαχίλι σημαίνει «Δίχως Όρια), όπου φιλοξενεί κυρίως λιοντάρια αλλά και άλλα άγρια ζώα όπως ζέβρες, ύαινες, φίδια ή μπαμπουίνους.

«Θέλω να φτάσω να εκπαιδεύσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για την άγρια ​​φύση και να τους μυήσω στην ξεχωριστή ομορφιά του ζωικού βασιλείου» έχει δηλώσει ο Ventura της πραγματικής ζωής.

Θα έλεγε κανείς πως το «σπορ» του δεν είναι ό,τι πιο… ασφαλές υπάρχει, ωστόσο με τη δράση του στο Instagram αποδεικνύει συνεχώς στους σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθούς του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Όχι αν μάθουν τουλάχιστον από εκείνον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved