Μήπως να χαλαρώσεις με την ένταση στα headphones;

Το 1/4 των ενηλίκων Αμερικανών έχει προβλήματα ακοής λόγω της δυνατής μουσικής και του θορύβου.

 

Ζόρικα τα πράγματα αδέρφια. Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής 40 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, ενώ οι μισοί από αυτούς υπέστησαν την ζημιά εκτός εργασιακού χώρου εξαιτίας της καθημερινής έκθεσης σε έντονους θορύβους. Οι ηλικίες των ατόμων που υποβλήθηκαν στην έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών κυμαίνονται από 20 έως 69 ετών. Το εκπληκτικό είναι πως όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την ακοή τους, οι περισσότεροι υποστήριξαν οτι έχουν καλή ή εξαιρετική ακοή.

Οι ερευνητές βρήκαν οτι το 24% αυτών, είχε κάποια αλλοίωση στους πιο «απαλούς», μικρής συχνότητας ήχους σε ένα ή και στα δύο αυτιά. Το πιο εντυπωσιακό όμως εύρημα  της έρευνας ήταν πως το 53% των ατόμων είπαν ότι δεν είχαν καθημερινή έκθεση σε έντονους ήχους στον εργασιακό τους χώρο. Αυτό σημαίνει οτι η απώλεια ακοής προβλήθηκε από άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης ακουστικών με τη μουσική σε υψηλά ντεσιμπέλ. 

giphy

Η απώλεια ακοής, η οποία χειροτερεύει με την ηλικία, είναι η τρίτη πιο κοινή χρόνια κατάσταση στην Αμερική και είναι δύο φορές πιο κοινή από τον καρκίνο και και τον σακχαρώδη διαβήτη. Η Anne Schuchat, μέλος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, συνιστά την χρήση ωτοασπίδων ή ακουστικών σε θορυβώδη εκδηλώσεις και πρότεινε οι γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας να ρωτούν συστηματικά τους ασθενής τους για τυχόν προβλήματα ακοής.

Ένα τέταρτο των ενηλίκων Αμερικανών έχει προβλήματα ακοής λόγω του θορύβου   Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής 40 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, ενώ οι μισοί από αυτούς υπέστησαν την ζημιά εκτός εργασιακού χώρου εξαιτίας της καθημερινής έκθεσης σε έντονους θορύβους. Οι ηλικίες των ατόμων που υποβλήθηκαν στην έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών κυμαίνονται από 20 έως 69 ετών. Το εκπληκτικό είναι πως όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την ακοή τους, οι περισσότεροι υποστήριξαν οτι έχουν καλή ή εξαιρετική ακοή. Οι ερευνητές βρήκαν οτι το 24% αυτών των ατόμων είχε κάποια αλλοίωση στους πιο "απαλούς", μικρής συχνότητας ήχους σε ένα ή και στα δύο αυτιά.

Το πιο εντυπωσιακό όμως εύρημα  της έρευνας ήταν πως το 53% των ατόμων είπαν ότι δεν είχαν καθημερινή έκθεση σε έντονους ήχους στον εργασιακό τους χώρο. Αυτό σημαίνει οτι η απώλεια ακοής προβλήθηκε από άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης ακουστικών με τη μουσική σε υψηλά ντεσιμπέλ.  Η απώλεια ακοής, η οποία χειροτερεύει με την ηλικία, είναι η τρίτη πιο κοινή χρόνια κατάσταση στην Αμερική και είναι δύο φορές πιο κοινή από τον καρκίνο και και τον σακχαρώδη διαβήτη. 

Η Anne Schuchat, συνιστά την χρήση ωτοασπίδων ή ακουστικών σε θορυβώδη εκδηλώσεις και πρότεινε οι γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας να ρωτούν συστηματικά τους ασθενής τους για τυχόν προβλήματα ακοής. Πρόληψη λοιπόν γιατί δεν σε βλέπω καλά...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved