Casual Monday: Η τάση που «ξορκίζει» τα bad vibes της Δευτέρας

«Δευτέρα», μια λέξη ευχή και κατάρα ταυτόχρονα, μια ευκαιρία να μηδενίσεις το κοντέρ, να βάλεις «τέλος» σε κακές συνήθειες, να αρχίσεις δίαιτα, γυμναστήριο και άλλα παρόμοια διαρκώς αναβαλλόμενα, για την αμέσως επόμενη Δευτέρα, σχέδια. 

Ο λόγος που όλα τα παραπάνω παραμένουν ανεκπλήρωτα, δεν οφείλεται στη δική σου αναβλητικότητα, αλλά στο γεγονός πως τα προγραμματίζεις για την ημέρα της εβδομάδας που όλα νομίζεις πως λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο εναντίον σου. Η απότομη μετάβαση από την άνεση και τη χαλαρότητα του Σαββατοκύριακου, κατευθείαν στην «αρένα» της επιβεβλημένης ρουτίνας, του γραφείου και των υποχρεώσεων, είναι μία διαδικασία ιδιαίτερα επώδυνη από όταν ήμασταν ακόμη μαθητές και η οποία σε βάθος χρόνου κατέληξε να «στοιχειώνει» ολόκληρο το ανθρώπινο είδος, εξαπολύοντας παντοδύναμα bad vibes από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Και πώς να παραμείνεις συνεπής στις υποσχέσεις και τα λόγια σου, όταν ακόμη και η ίδια σου η διάθεση δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί σου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Δευτέρα και η κάθε Δευτέρα του χρόνου, είναι με διαφορά η πιο μισητή ημέρα. Από εκεί και πέρα όμως, ποια οφείλει να είναι η στάση ενός freestyler όπως εσύ; Ενός ανθρώπου που μπορεί και βλέπει πιο «μπροστά» και ανατρεπτικά από τους άλλους; Που οι επιλογές του σκοπό έχουν να τον απελευθερώνουν και να τον κάνουν να αισθάνεται ακόμη πιο άνετα; Αν έχεις μπλοκάρει και δεν βρίσκεις την απάντηση, τότε πρέπει να σου πω πως η επαναστατική «casual Monday», είναι η νέα τάση που υπόσχεται να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την αρνητικότητα που περιβάλλει τις Δευτέρες σου. Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις το κείμενο, πιάσε μία παγωμένη ΑΜΣΤΕΛ Free και μας ευχαριστείς αργότερα.

 

 

Για να γίνει η Δευτέρα σου από blue… casual!

Αν μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να πηγαίνεις κάθε Δευτέρα ντυμένος… γαμπρός στο γραφείο, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Ναι, μπορεί το γαλάζιο πουκάμισο και το γκρίζο κοστούμι να σου δίνουν κάτι από τη γοητεία του Jon Hamm στο «Mad Men», δεν είναι όμως η ενδυμασία που σε βοηθάει να «πιάσεις» το mood της ημέρας. Αντίθετα, το μαύρο hoodie σε συνδυασμό με το τζινάκι και το σκεϊτάδικο snicker που επιβάλλονται συνήθως σε μία casual Friday, είναι πολύ καταλληλότερα για να βγεις αλώβητος και νικητής στην κατά τα άλλα άνιση μάχη της Δευτέρας. Με άλλα λόγια, αυτό που σου προτείνω είναι να αντιστρέψεις ή τις «πανοπλίες» ή τις μέρες σου. Δεν είναι πολύ λογικότερο, μέσα στα ζόρια και τις απαιτήσεις της Δευτέρας, να θες να ελίσσεσαι σαν αίλουρος; Πώς θα το καταφέρεις με μία ενδυμασία που σε θέλει ατσαλάκωτο και στην «πένα»; Να είσαι σίγουρος πως καθιερώνοντας τις Δευτέρες σου από «blue» σε «casual», άμεσα θα ανατραπούν και όλα τα αρνητικά vibes που δεν σε αφήνουν να απολαμβάνεις άνετος και free το ξεκίνημα της εβδομάδας.

2

 

Παρασκευή κοντή γιορτή!

Από την άλλη, η Παρασκευή είναι η μέρα για την οποία ανυπομονούσες όλη την εβδομάδα. Η μέρα που με τη λήξη του οκταώρου δεν βλέπεις την ώρα να συναντήσεις τους κολλητούς για ΑΜΣΤΕΛ free με 0.0% αλκοόλ και ατελείωτο bar hopping στα γραφικά στενά του κέντρου. Η διάθεσή σου είναι έτσι κι αλλιώς «ανεβασμένη» και γιορτινή, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος να γιορτάζεις, πέρα από το γεγονός ότι από αύριο ξεκινάει ένα πολλά υποσχόμενο Σαββατοκύριακο. Τις Παρασκευές περνάς έτσι κι αλλιώς καλά και αυτό βγαίνει στον κόσμο. Οπότε, δεν πειράζει να πιεστείς ένα «τσακ» παραπάνω, προσπαθώντας να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Δεν είναι, λοιπόν, κάπως βολικότερο και δικαιολογημένο, να επιλέξεις ένα πιο προσεγμένο ντύσιμο, γιατί όχι και ένα πιο κυριλέ πουκάμισο; Πίστεψέ με, δεν υπάρχει καταλληλότερη ημέρα από την Παρασκευή για να ξεδιπλώσεις όλο το στυλ και τη γοητεία σου!   

3

Αν το καλοσκεφτείς, η Casual Monday δεν λέει τίποτα παραπάνω από αυτό που εδώ και χρόνια έχουμε σκεφτεί λίγο-πολύ όλοι. Η διαφορά είναι βέβαια, πως μόνο ένας τολμηρός freestyler όπως εσύ, μπορεί να περάσει από τη θεωρεία στην πράξη και να το κάνει πραγματικότητα! Η casual Monday δεν είναι απλά μία ακόμη τάση, αλλά μία στάση και φιλοσοφία ζωής, η οποία σταδιακά όχι μόνο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τη moody διάθεση μίας ακόμη blue Monday, αλλά θα σου δώσει μεγαλύτερη ώθηση να πραγματοποιήσεις επιτέλους τους στόχους και τις υποσχέσεις που τόσο καιρό αναβάλλεις. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο λόγο για να ανοίξεις μία ΑΜΣΤΕΛ free και να πεις «cheers» στο νέο σου ξεκίνημα!  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved