Σε κυνηγά και εσένα η ατυχία λίγο πριν πας στη δουλειά;

«Αγοράζεις καφέ. Κάνεις ένα βήμα, σου πέφτει και σε λερώνει». Ακολουθούν μικρές καθημερινές αλλά ακραίες ατυχίες που μας χαλούν τη διάθεση.

Η κίνηση στους δρόμους εξαιρείται καθώς είναι καθημερινό και συχνό φαινόμενο, ειδικά στην Αθήνα, όπου τα αυτοκίνητα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους και η οι βλασφημίες περισσότερες από αυτές που μπορούν να χωρέσουν σε ένα βιβλίο. Το βασικότερο πρόβλημα, λοιπόν, δεν μπαίνει καθόλου στη λίστα με τις πιο άσχημες στιγμές που μπορούν να σου συμβούν καθώς πηγαίνεις στη δουλειά σου. Εδώ που τα λέμε, το ξέρεις πως αυτό συμβαίνει συχνά και έτσι, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είσαι προετοιμασμένος για μια άγρια μάχη στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι πραγματικές ατυχίες, είναι άλλες.

Αυτές μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, όμως έχουν όλες έναν κοινό σκοπό: Να σου χαλάσουν τη διάθεση, να σε εκνευρίσουν και να πας με τα μούτρα κατεβασμένα μέχρι το πάτωμα στον χώρο εργασίας σου. Συνήθως, είναι μικρές λεπτομέρειες και ως γνωστόν, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Ακολουθούν κάποιες περιπτώσεις ατυχίας που είτε τις έχεις ακούσει από φίλους είτε τις έχεις βιώσει ο ίδιος. Εκτός και αν είσαι από αυτούς που δεν τους αγγίζει τίποτα. Ελπίζουμε να μην ταυτιστείς μόλις τις διαβάσεις και να έχεις γλιτώσει από αυτές τις πέντε κακουχίες. Αν όχι, τότε έλα στην παρέα μας.

(Σίγουρα αυτά τα άτομα δεν είχαν μια καλή μέρα)

Έχεις φορέσει τα ωραία σου ρούχα, ο ουρανός είναι καθαρός και εσύ είσαι έτοιμος για μια καλή και παραγωγική μέρα στη δουλειά. Μέχρι να μπεις στο ασανσέρ και να φτάσεις στην είσοδο, ο ουρανός μοιάζει με αυτόν την Μόρντορ. Μέχρι να πας στο επόμενο στενό, αρχίζει ο κατακλυσμός και για να δέσει το γλυκό, ο ταξιτζής που περνά από μπροστά σου, εκτοξεύει πάνω σου τα νερά του δρόμου. Καλύτερα να γυρίσεις σπίτι, δεν είναι η μέρα σου.

Είχες την φαεινή ιδέα να κάνεις μπάνιο το επόμενο πρωί και όχι το βράδυ ή τη στιγμή που γύρισες από τη δουλειά. Έβαλες, λοιπόν, το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς ώστε να έχεις τον χρόνο να κάνεις ένα μπάνιο με την ησυχία σου. Την ίδια στιγμή, ο αγαπημένος σου δήμος αποφάσισε να κάνει κάποια έργα και να κόψει το ρεύμα για λίγη ώρα. Και σηκώθηκες νωρίτερα και δεν θα κάνεις μπάνιο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για bad luck gif

Βγαίνεις από το σπίτι σου και αποφασίζεις να πας στη δουλειά με τα πόδια. Δεν είναι ούτε πολύ μακριά ούτε πολύ κοντά. Το παπούτσι σου, όμως, δεν κοιτάζει τις αποστάσεις και αν θέλει να σου δημιουργήσει μια πληγή στο πίσω μέρος του ποδιού σου, θα το κάνει. Μάντεψε. Φυσικά και το έκανε. Κάθε σου βήμα προς τη δουλειά, είναι μια υπενθύμιση πως δεν πρέπει να φοράς ποτέ κοντή κάλτσα όταν έχεις περπάτημα.

Έχεις ήδη αργήσει. Τα λεπτά για να ντυθείς είναι ελάχιστα και φοράς τα πρώτα ρούχα που βρίσκεις μπροστά σου. Πρέπει να πάρεις γρήγορα καφέ γιατί πολύ απλά, δεν μπορείς να λειτουργήσεις διαφορετικά. Βγαίνεις από το σπίτι και φτάνεις στην πλησιέστερη καφετέρια ή φούρνο. Αγοράζεις καφέ. Κάνεις το πρώτο σου βήμα και αυτός σου πέφτει και σαν να μην έφτανε αυτό, σε λερώνει.

 

Σχετική εικόνα

 

Είσαι στο μετρό. Ο κόσμος είναι πολύς καθώς είναι ώρα αιχμής και οι όλοι, όπως και εσύ, πάνε στη δουλειά τους. Φτάνεις Ομόνοια, Σύνταγμα ή Μοναστηράκι και τότε η κατάσταση γίνεται λίγο καλύτερη καθώς οι περισσότεροι έχουν κατέβει. Μπορείς και αναπνέεις. Όμως, για στάσου, μια γνωστή μυρωδιά φτάνει στη μύτη σου και τότε συνειδητοποιείς πως το ταπερ σου έχει ανοίξει και το μεσημεριανό σου έχει χυθεί στην τσάντα πλάτης σου. Αυτό, είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved