Getty Images | Sunset Boulevard Γιατί ο Sergio Leone έφτιαχνε τόσο καλά western;

Η μουσική στις ταινίες του έπαιζε το ρόλο του «ηθοποιού».

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βιώνουν έντονα συναισθήματα όταν ακούνε μουσική. Ενεργοποιεί τμήματα του εγκεφάλου που μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο, μας βοηθάνε να συγκεντρωθούμε, τριγκάρουν αναμνήσεις, και να μας ξεσηκώνουν για να χορέψουμε.

Η μουσική ταιριάζει πολύ με τη σκέψη. Στον κινηματογράφο κανείς δεν το είχε συνειδητοποιήσει αυτό περισσότερο από τον τεράστιο Sergio Leone, τον δημιουργό των καλύτερων spaghetti western στην ιστορία του cinema.

 

 

Ακόμη κι αν δεν έχεις δει καμία ταινία του, σίγουρα έχεις ακούσει τη μουσική.

Τη δόξα τους τα spaghetti western του Leone τη χρωστάνε κατά μεγάλο ποσοστό στη μουσική του Ennio Morricone, του οποίου η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Sergio Leone είναι αδιαμφησβήτητα η πιο επιτυχημένη που έχει υπάρξει στον κινηματογράφο.

 
 

Είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχεις δει ταινίες σαν το Fistful Of Dollars ή The Good The Bad And The Ugly.

O Leone πίστευε πως η μουσική έπαιζε τεράστιο ρόλο στην παραγωγή των σκηνών. Έκανε αυτό που άλλοι σκηνοθέτες δεν έκαναν. Έβαζε τη μουσική της ταινίας να παίζει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ήταν ίσως ο μοναδικός σκηνοθέτης που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φροντίσει για το soundtrack.

Η μουσική λειτουργούσε σαν σενάριο και σαν ηθοποιός. Ο ίδιος ο Quentin Tarantino υιοθέτησε την ίδια τεχνική στις ταινίες του.

Δες εδώ κάποιες από τις αθανάτες εικόνες των ταινιών του Sergio Leone:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved