Το πιο φωτεινό γράμμα γράφτηκε από τον Άντρα με τα Μαύρα

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Johnny Cash και θυμόμαστε τα λόγια του τραγουδιστή στη γυναίκα του.

Ο μαυροφορεμένος Johnny Cash, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς μουσικούς, απεβίωσε μια μέρα σαν και αυτή, στις δύο τα ξημερώματα στο Nashville του Tennessee το 2003. Ήταν 71 ετών και κράτησε μόλις 4 μήνες δίχως τη γυναίκα του, June Carter. Η Rosanne Cash, κόρη του Johnny Cash από τον πρώτο του γάμο, επισήμανε τη σημαντικότητα της June στη ζωή του πατέρα της με τα εξής λόγια: «Αν το να είσαι σύζυγος ήταν εταιρεία, τότε η June θα ήταν CEO». Ο άλλοτε πολύ σκληρός για έρωτες Cash, ήταν συντετριμμένος από την απώλεια της συζύγου του. Ήταν αυτή που κατάφερε να τον αποτραβήξει από το περιθώριο που είχε θέσει ο ίδιος τον εαυτό του και εκείνος δεν το ξέχασε ποτέ.

Το 1994, όταν η June έκλεισε 65 χρόνια ζωής, ο Άντρας με τα Μαύρα, της χάρισε το πιο φωτεινό δώρο: Ένα γράμμα. Αυτό το κομμάτι χαρτί με τις γραμμές του Johnny Cash, ψηφίστηκε ως το πιο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών. Ήταν απλό, λιτό και χωρίς φιλοσοφικές ασυναρτησίες. Ήταν όπως ακριβώς και η μουσική του, μια ευθεία γραμμή που οδηγεί κατευθείαν στη καρδιά του καθενός. Ο τραγουδιστής της περιθωριακής country μουσικής, συνώνυμο του σκληρού αρσενικού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να ριχτεί στο πάτωμα για την, επί 35 χρόνια γυναίκα του. Τα λόγια του, άλλωστε, είναι η απόδειξη:

Χρόνια πολλά Πριγκίπισσα.

Γερνάμε και συνηθίζουμε ο ένας τον άλλον. Σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε ο ένας τη σκέψη του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος χωρίς να το ζητήσουμε. Μερικές φορές εκνευρίζουμε ο ένας το άλλον λιγάκι. Ίσως κάποιες φορές θεωρούμε ο ένας τον άλλον δεδομένο.

Άλλα μια στο τόσο, όπως σήμερα, το σκέφτομαι και συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή με τη σπουδαιότερη γυναίκα που γνώρισα ποτέ. Ακόμα με γοητεύεις και με εμπνέεις. Με επηρεάζεις προς το καλύτερο. Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου. Ο νούμερο ένα λόγος στη γη για να υπάρχω. Σε αγαπώ πάρα πολύ.

Χρόνια πολλά Πριγκίπισσα.

John

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved