Η τουριστική ανάπτυξη του Birmingham οφείλεται στους Peaky Blinders

Thomas Shelby, πίνουν ουίσκι στο όνομά σου.

Τον προηγούμενο χρόνο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, είδε τους τουρίστες να κατακλύζουν τους δρόμους της σπάζοντας το δικό της ρεκόρ. Αυτό δεν θα έπρεπε να μας προξενεί καμία εντύπωση γιατί το φαινόμενο του «screen tourism», παγκοσμίως, είναι πιο «ζεστό» από ποτέ. Όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει από την ονομασία, η απότομη αύξηση στους αριθμούς, έχει άμεση σύνδεση με τις τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες και καλύτερο παράδειγμα από την ομάδα που ηγείται ο Thomas Shelby, ειδικά αυτή την περίοδο, δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο αριθμός των τουριστών που εισέπνευσαν τον αέρα του Birmingham, έφτασε τα 42.8 εκατομμύρια και αυτό γιατί, οι περισσότεροι, όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους, φροντίζουν να επισκέπτονται τις τοποθεσίες όπου πάτησαν το πόδι τους οι Peaky Blindres. «To Peaky effect, έχει πραγματικά αποκτήσει μια δυναμική, με ξεναγήσεις και εκδηλώσεις να γίνονται ανάρπαστες», εξηγεί ο δήμαρχος των West Midlands, Andy Street. «Ρεκόρ τουριστών επισκέπτονται την περιοχή, με πολλούς ανθρώπους να θέλουν να εξερευνήσουν τα μέρη και τις ιστορίες με τις οποίες συνδέονται».

Οι περισσότεροι καταφτάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκεί όπου η τηλεοπτική σειρά που ανέδειξε όσο λίγες το σωστό αντρικό ντύσιμο, έχει τεράστια απήχηση. Υπολογίζεται πως τα άτομα που ταξίδεψαν για να επισκεφτούν μέρη όπου γυρίζονται τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες, ξόδεψαν περίπου 17 εκατομμύρια. To «screen tourism» ήρθε και δεν έχει σκοπό να μας αφήσει σύντομα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved