Μήπως ζηλεύεις και εσύ που η κοπέλα σου έχει «κολλητό»;

 Έχουμε την έρευνα που αποδεικνύει πως και άντρες και οι γυναίκες, ζηλεύουν αν το ταίρι τους διατηρεί φιλία με το αντίθετο φύλο.

Το ερώτημα για το αν η φιλία μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άντρα είναι πραγματική, είναι ακόμα «ζεστό», παρά τα πολλά χρόνια επίμονης προσπάθειας και από τις δύο πλευρές να δώσουν μια οριστική απάντηση. Επίσης, μια άλλη σημαντική ερώτηση που προκύπτει, είναι το πώς βλέπει μια τέτοια σχέση ο εκάστοτε σύντροφος, δηλαδή αν ο άντρας νιώθει ασφαλής που η κοπέλα του διατηρεί μια φιλία με έναν άντρα ή το αντίθετο, αν η γυναίκα νιώθει ασφαλής που το αγόρι της διατηρεί μια φιλία με μία γυναίκα.

Το Cambridge University Press, έκανε τη δική του προσπάθεια να απαντήσει σε αυτό το αιώνιο –όπως τείνει να εξελιχτεί- ερώτημα. Η έρευνα του πανεπιστημίου, μας κάνει γνωστό κάτι το οποίο δειλά υποψιαζόμασταν και ακόμα πιο δειλά αποφεύγαμε να δεχτούμε. Ο σύντροφος ή η σύντροφος, δεν νιώθει άνετα αν το έτερον ήμισύ του διατηρεί φιλία με το αντίθετο φύλο. Συγκεκριμένα, πιο αρνητικοί απέναντι σε αυτή τη σχέση, είναι τα άτομα που έχουν περάσει το στάδιο του αρραβώνα και βρίσκονται λίγο πριν το γάμο. Αυτό δε σημαίνει πως και τα άτομα που βρίσκονται σε μια νέα σχέση δεν έχουν, έστω και χωρίς να το λένε, τις αντιρρήσεις τους.

Εντάξει, ίσως αυτές οι σκέψεις είναι υπερβολικές:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved