Τι μου έμαθαν οι ταξιτζήδες για τη ζωή

Μαθήματα και συμβουλές κατευθείαν από το κίτρινο πανεπιστήμιο της ασφάλτου.

Θυμήσου αυτό το ξενύχτι το οποίο δεν σε βρήκε τελικά στο κρεβάτι της κοπέλας που ήθελες αλλά στις σκάλες του μπαρ να βγάζεις από μέσα σου το ουίσκι που λίγο πριν έκαιγε τον εσωτερικό σου κόσμο. Ο ταξιτζής ήταν εκεί για εσένα, υπήρξε φίλος σου και σε έβαλε στο ταξί του με κίνδυνο να γεμίσεις το κίτρινο –δεύτερο- σπίτι του με την σκωτσέζικη ουσία που θα κάνεις μήνες να βάλεις ξανά στο στόμα σου. Εσύ θα ήθελες να κάνει κάποιος εμετό στο παράθυρο του σπιτιού σου γιατί νόμιζε πως ήταν ανοιχτό αλλά τελικά δεν ήταν; Όχι, σίγουρα όχι. Εκείνος, όμως, πήρε το ρίσκο.
 

Θυμήσου τη στιγμή που ενώ περίμενες στο λιοπύρι για 47 ολόκληρα λεπτά το αναθεματισμένο 543, εμφανίστηκε αυτός ο κύριος με το Skoda. Το air condition δούλευε εκπληκτικά καλά και το ψύχος άγγιζε τα κόκκαλά σου. Ήθελες να βάλεις τα κλάματα, τόσο συγκινημένος ήσουν. Οι φορές που οι ταξιτζήδες σε γλίτωσαν από βέβαιο πνευματικό θάνατο μετά τη δουλειά, είναι αμέτρητες όπως ακριβώς και τα μαθήματα που σου παραδίδουν καθημερινά. Μπόρεσες ποτέ να συγκρατήσεις λίγη από τη σοφία τους; Μπόρεσες ποτέ να εφαρμόσεις έστω μία από τις πολλές και χρήσιμες συμβουλές τους;

Οι πιθανότητες είναι εναντίον σου γιατί –μεταξύ μας- δεν είσαι τόσο καλός όσο εκείνοι ώστε να κάνεις έστω και μία λέξη τους πράξη. Εγώ, λόγω της σχεδόν καθημερινής μου διατριβής και τις πολλές ώρες φροντιστηρίου έχοντας τους καλύτερους καθηγητές και καθοδηγητές, μπόρεσα να καταγράψω 18 μαθήματα ζωής, 18 μαθήματα επιβίωσης και να τα μοιράσω σαν άλλος ιεραπόστολος σε κοινούς θνητούς. Ετοιμάσου γιατί, μετά από αυτό, δεν θα είσαι το ίδιο άτομο.

-Μου έμαθαν πως σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να χωρέσουν περισσότερες εικόνες της Παναγίας από μία εκκλησία.

-Μου έμαθαν πως πάντα υπάρχει τρόπος να κερδίσεις το χρόνο, παρά τη δική σου καθυστέρηση.

-Μου έμαθαν πως η τεχνολογία και το GPS δεν θα μάθει ποτέ τον κρυφό δρόμο πίσω από το εργοστάσιο, κάτω από τη γέφυρα και δεξιά από το τσαγκαράδικο που οδηγεί έξω από το σταθμό.

-Μου έμαθαν πως η μουσική είναι άπειρη και πως κανένας δεν πέθανε ποτέ από τα υπερβολικά κλαρίνα.

-Μου έμαθαν πως ένας καφές μπορεί να κρατήσει για 11 σερί ώρες και πάντα σε βγάζει για ένα ακόμα τσιγάρο.

-Μου έμαθαν πώς είναι να είσαι καψούρης.

-Μου έμαθαν πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που μιλούν πολύ και αυτοί που δε μιλούν καθόλου.

 

 

-Μου έμαθαν πώς πρέπει να γίνεται η ερευνητική δημοσιογραφία καθώς οι ερωτήσεις τους είναι πάντοτε σωστές και επί του θέματος.

-Μου έμαθαν πως ο καθένας από αυτούς είναι τουλάχιστον 30 χρόνια οδηγός ταξί και ας είναι μόνο 27 χρονών.

-Μου έμαθαν πως μπορείς να ξέρεις τους πάντες, αρκεί απλά να λες πως τους ξέρεις.

-Μου έμαθαν πως η πολιτική έχει πολλές πτυχές και πως η λύση για ολοκληρωτική έξοδο από το μνημόνια, είναι στο μυαλό τους.

-Μου έμαθαν πώς μπορείς να γυρίζεις απότομα το κεφάλι σου όταν περνά μια όμορφη γυναίκα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

-Μου έμαθαν πως για όλα υπάρχει λύση αρκεί να υπάρχουν χρήματα.

 

taxi driver 1

 

-Μου έμαθαν πως το σωστό στοίχημα παίζεται με ομάδες από την τρίτη κατηγορία της Ιαπωνίας.

-Μου έμαθαν τη σημασία του να έχεις πάντα μαζί σου ψιλά γιατί αλλιώς: «Ρε ψηλέ, αλήθεια τώρα; 50άρικο; Πήγαινε στο περίπτερο να το χαλάσεις».

-Μου έμαθαν πως είναι καλύτερο να κάθεσαι στο πίσω κάθισμα γιατί στο μπροστά αναπαύονται συνήθως τα κινητά τηλέφωνα.

-Μου έμαθαν πώς είναι να είσαι ανταγωνιστής και φίλος με ταξιτζήδες την ίδια στιγμή.

-Μου έμαθαν πως ποτέ δεν θα μάθω αρκετά για έναν ταξιτζή παρά το ένα εκατομμύριο ευρώ που έχω ξοδέψει στα κίτρινα αυτοκίνητα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved