Το πιο ρομαντικό save του Football Manager, είναι αυτό του καλοκαιριού

Είσαι και εσύ από αυτούς που κάθε καλοκαίρι έχουν το ραδιόφωνο ανοιχτό και παίζουν ασταμάτητα;

«Δεν είμαι παρά ένας ζητιάνος που περιφέρεται από υπολογιστή σε υπολογιστή, παρακαλώντας για λίγο καλό ποδόσφαιρο στην οθόνη του».

Με θυμάμαι κάθε μεσημέρι του καλοκαιριού να κάθομαι σε ένα δωμάτιο την ώρα που οι φίλοι μου δροσίζονταν στις παραλίες. Θάλασσα αυτοί; Ερκοντίσιον εγώ. Ξαπλώστρα αυτοί; Καρέκλα γραφείου εγώ. Μπίρες αυτοί; Μπίρες και Football Manager εγώ. Τα καλοκαιρινά save είναι ο ορισμός του ρομαντικού παίκτη. Την ώρα που σε όλες τις χώρες πραγματοποιούνται μεταγραφές, εσύ στήνεις πιο έμπειρος από ποτέ την τελευταία σου καλή περιπέτεια πριν τη νέα που θα ακολουθήσει λίγους μήνες μετά, με τη καινούρια κυκλοφορία πια. Φυσικά και υπάρχει ένα παράθυρο ανοιχτό με τα τελευταία νέα των ομάδων και φυσικά ξημεροβραδιάζεσαι με το ραδιόφωνο ανοιχτό ακούγοντας ξανά και ξανά τις ίδιες ειδήσεις.

Δεν σε νοιάζει, όμως, γιατί εσύ είσαι ρομαντικός και νιώθεις όπως νιώθει ένας πραγματικός προπονητής. Στην τελική, είσαι ένας πραγματικός προπονητής. Οι γύρω σου δεν ξέρουν και αν δεν παίξουν, δεν θα μάθουν. Μην τους ακούς. Το FM είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει άμεση επίδραση αλλά και συμμετοχή στη ζωή σου. Το FM καθορίζει τις αποφάσεις και το πρόγραμμα ενός ολόκληρου μήνα. Ξέρεις ακριβώς τι εννοώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για football manager  gif

Έχω αλλάξει σκληρό δίσκο σε φορητό υπολογιστή λόγω γροθιάς. Έχω σπάσει καρέκλα. Στη ντουλάπα, υπάρχει μια γούβα λόγω εναέριας κλωτσιάς. Ανακάλυψα πως η ελληνική γλώσσα μπορεί να σου προσφέρει πληθώρα χαρακτηρισμών και πως σε αυτή υπακούν ακόμα και παίκτες από το Πράσινο Ακρωτήρι, φτάνει να σου έχει γυαλίσει το μάτι καθώς τους μιλάς. Τα σπασμένα ποντίκια και τα πληκτρολόγια νομίζω πως πλέον θεωρούνται δεδομένα.

Δεν προωθώ τη βία σε άψυχα αντικείμενα ούτε τους άσχημους χαρακτηρισμούς. Η αναφορά των «κατορθωμάτων» μου γίνεται καθαρά για λόγους ταύτισης. Ξέρω πως δεν είμαι ο μόνος που φτιάχνει το πλάνο των μεταγραφών πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ή δεν έχει κλείσει μάτι γιατί βρίσκεται και με τα δύο πόδια εκτός ομάδας. Το να ξέρεις πως πλησιάζει η απόλυση και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, είναι βάρβαρο.

Σε πολλές συζητήσεις με φίλους, καταλήξαμε πως είναι απόλυτα λογικό να είσαι σε ψυχολογική κατάπτωση αν το save σου βρίσκεσαι σε άσχημη περίοδο. Όταν κάποιος δεν σε καταλαβαίνει, σου λέει: «Πώς κάνεις έτσι για ένα παιχνίδι;» Τα άτομα αυτά, συνήθως, έχουν παίξει μέχρι FIFA και Pro Evolution. Είναι αλήθεια πως όσοι ασχολούμαστε με το FM, είμαστε σνομπ απέναντί τους. Δεν είναι όμορφο από την πλευρά μας, αλλά καλύτερα να μην πατούν σε ξένα χωράφια. Aρνούνται να μπουν στη θέση μας, αρνούμαστε και εμείς να μπούμε στη δική τους.

Ξέρεις εσύ που με κρίνεις πόση ώρα ξόδεψα για να εξηγήσω στον αμυντικό μου να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι στα επιθετικά κόρνερ; Δεν πάτησα ένα «κύκλο» και μετά ένα «τετράγωνο» ή το αντίθετο. Ξέρεις πόσους καφέδες έχω πιει στην προσπάθειά μου να μείνω ξύπνιος ώστε να εξηγήσω στον 17χρονο πως πρέπει βελτιώσει το passing του; Μιας και έγραψα passing. Παιδιά, το Football Manager, χειμώνα-καλοκαίρι, παίζεται στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά. Ας είμαστε σοβαροί, τόσα χρόνια παίζουμε, λίγο επαγγελματισμός και σεβασμός απέναντι στο παιχνίδι δεν βλάπτει.

 

 

(Το κλασικό πλέον βίντεο)

 

Και από το πουθενά, ο πρόεδρος δέχεται την πρόταση για τον βασικό αριστερό σου μπακ, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, τάχα μου για το καλό της ομάδας. Εγώ, κύριε πρόεδρε, μόχθησα για να ανεβάσω την Dender από την τρίτη κατηγορία του Βελγίου στην πρώτη και μάλιστα να την βγάλω και Ευρώπη. Μου χρωστάς, δε σου χρωστάω. Για τους απλούς φίλους που εξελίχθηκαν σε οπαδούς μένω στην ομάδα, όχι για να δέχεσαι προτάσεις χωρίς την συγκατάθεσή μου. Εσύ, που με κοιτάς και απορείς αυτή τη στιγμή με τα νεύρα μου, βάλε το δεξί εξτρέμ να παίξει αριστερό μπακ, στο Pro, άλλωστε, όλα ίδια είναι.

Όχι, τελικά δεν είμαι ένας ρομαντικός παίκτης του καλοκαιριού. Είμαι ένας γκρινιάρης που δεν δέχεται να τρώει κίτρινη από το πρώτο λεπτό, που απορεί πώς μπορεί ο Miles και στέκεται όρθιος μετά από αυτά που του έχει καταλογίσει, που δεν τον ενδιαφέρει αν έξω έχει κρύο ή ζέστη αρκεί να γίνει το δύο στα δύο τις τελευταίες αγωνιστικές. Είμαι ένας παίκτης παντός καιρού που μπορεί να ζήσει κάτω από ακραίες συνθήκες. Αν πρέπει να ζήσω μόνο με καφέ, θα το κάνω.

Σχετική εικόνα

Και ναι, αρκετές φορές, το γυρίζω σε 2D, στις αγαπημένες μας κουκίδες.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved