Μήπως το Casa de Papel είναι η πιο υπερτιμημένη τηλεοπτική σειρά;

Ένας συντάκτης γράφει την άποψή του με αφορμή την άφιξη της 4ης σεζόν.

Προφανώς όλοι έχουν πάθει παράνοια με το La Casa de Papel. Προφανώς και εγώ το έχω δει αλλά και η γειτόνισσά μου, η οποία είναι 77 χρονών. Και η κορακοζώητη το εκτίμησε, αλλά εγώ θα αποκαθηλώσω την ισπανική «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», γιατί πραγματικά έχει και η υπομονή τα όριά της.

Δεν θα κάνω μεγάλους προλόγους. Αυτά τα κάνει η Τόκιο, ο αντιπαθέστερος χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί από καταβολής τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο. Και δεν είναι και ΤΟΣΟ ωραία, όσο θέλετε να πιστεύετε. Οπότε θα κάνω focus σε σημεία κλειδιά της ισπανικής σαπουνόπερας, η οποία επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια.

Θα σας κάνω spoiler, οπότε αν δεν θέλετε να μάθετε, μην συνεχίσετε. Προειδοποιηθήκατε όλοι.

 

 

 

Η εκνευριστική Τόκιο

fwe 0

Το χείριστο είδος στα χειρότερά του. Η ηρωίδα είναι μια νευρόσπαστη, που από το πρώτο μισάωρο θες να συμβεί κάτι και να εξαφανιστεί. Κάτι, οτιδήποτε. Αφού είναι  ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστη στο σχέδιο, καταφέρνει να κάνει όλη την συμμορία άνω-κάτω, γιατί έτσι γουστάρει. Δεν θέλει ρε παιδί μου να πάνε όλα ρολόι, πως το λένε; Δεν γουστάρει.

Δώστε βάση: Παρακούει εντολές, κάνει στασιασμούς, τα φτιάχνει με τον Ρίο (ο οποίος έχει μπει 99% σε κύκλο τεστοστερόνης) και τον έκανε Αντίριο, ξαναπαρακούει εντολές και φεύγει αφήνοντας τον ανόητο Αντίριο μόνο του, καταστρέφει ΚΑΙ αυτή την ληστεία γιατί ο Αντίριο επιτέλους έβγαλε εγωισμό και της έδωσε τα άρβυλα στο χέρι. Και ξέρετε γιατί έγινε η δεύτεη ληστεία; Επειδή ΑΥΤΗ δεν μπόρεσε να συγχωρήσει τον εαυτό της που πιάσανε τον Ρίο εξαιτίας της. Με δυο λόγια, όλα ΑΥΤΗ τα κάνει και όλα όταν πηγαίνουν καλά, ΑΥΤΗ τα καταστρέφει. 

Με διαφορά ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει. Αντιπαθέστατη σαν τον Ρούντι Φερνάντεζ. Συμπατριωτάκια.

 

Τα αντίποινα είναι για γέλια

ARTU

Έχουν γίνει όσα έχουν γίνει στην πρώτη ληστεία. Ο «Αρτουρίτο» (σ.σ.: μέχρι και αυτός είναι πιο συμπαθής από την Τόκιο) έχει κάνει τα μύρια όσα και αντί να τον πετάξουν σε ένα μπουντρούμι μοναχό, τον κάνουν βόλτες. Το ίδιο και η Τόκιο. Έριξε τον Βερολίνο από την ηγεσία και αντί να την γδάρει ζωντανή και να απλώσει το τομάρι της μπροστά στο τζάκι να αράζει τους χειμώνες, την δίνει στην Πολιθία. Η οποία Πολιθία είναι πολύ... θία. Αλλά πολύ.

 

Η ισπανική «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»

 

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Πραγματικά ή το μπάτζετ είναι πενταροευρώ, ή όλοι είναι κολλητοί μεταξύ τους. Αληθοφάνεια 0. Εδώ δώστε μεγάλη προσοχή.

Στην πρώτη ληστεία, τα κοθώνια του Προφεσόρ-Φουστανάκια, γλέντησαν όλο το ισπανικό ένοπλο σώμα. Και αφού το ξεφτιλίκι πήγε σύννεφο, με έκπληξη βλέπουμε στον τρίτο κύκλο πως... ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ. Ο αρχηγός της ΕΥΠ, παρέμεινε στη θέση του, γιατί προφανώς έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από το φιάσκο. 

Ο αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων, ο αναβολοΣουάρεθ, έγινε ρόμπα όταν τον έπιασαν και τον έβαλαν με τα μποξεράκια να τραγουδά το Bella Ciao και αντί να τον διώξουν, τον έντυσαν και τον ξαναέβαλαν να κυνηγήσει. Να ξαναγίνει ρεζίλι δηλαδή. Όλοι έχουν κρατήσει τις θεσάρες τους παρά τα φιάσκα που διαδέχονται το ένα το άλλο. Σαν την Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή.

Αφήστε που είναι χάπατα ΟΛΟΙ και ό,τι τους πλασάρουν από μέσα το καταπίνουν αμάσητο.

 

Η απίθανα αχώνευτη διαπραγματεύτρια

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Έβαλαν μια έγκυο στο 17ο μήνα να βασανίζει, να κυνηγάει και να τρώει γλυκά ασταμάτητα. Προφανώς η Τρόικα είναι στην Ισπανία και έχει κόψει τις άδειες μητρότητας στο ισπανικό δημόσιο. Εντωμεταξύ, η τύπισσα δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ, την λέει σε όλους, έχει μόνο σχέδια, τα οποία καταλήγουν και αυτά σε (ω, τι έκπληξη) φιάσκο ενώ αυτή συνεχίζει να λέει πως θα τους διαλύσει. Είναι αδίστακτη, είναι βαρετή, είναι αντιτουριστική, είναι σαν να μην πω...

 

Όλα ένα λάθος

Και άντε σειρά είναι, μην έχω και απαιτήσεις. Αλλά τώρα σοβαρά. Αποφασίζουν να σκοτώσουν την Ναϊρόμπι. Και η συμμορία έχει μαζί της 40 ομήρους ακόμα, όπλα για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και καμία άλλη απώλεια. Και ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει την Ναϊρόμπι. Η αχώνευτη διαπραγματεύτρια το σκέφτηκε τόσο καλά, που το βρήκε φανταστική ιδέα να σκοτώσει έναν ληστή ενώ μέσα υπάρχουν όμηροι. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!

Στην πραγματική ζωή λογικά, θα είχε γίνει το μακελειό του αιώνα με τους όμηρους, αλλά προφανώς δεν νοιάζεται κανείς γιατί και στον επόμενο κύκλο στη θέση του θα είναι. Φιάσκο να είναι και ό,τι θέλει ας είναι...

 

 

Μην δολοφονείτε το Guantanamera

Κάνατε της μοδός το Bella Ciao, το ακούσαμε σε πανηγύρια, το ακούσαμε στα ελληνικά με τον fail τίτλο «Bella Ciao - Σ'αγαπάω», παω, παω, παω. Αν δολοφονήσετε και το εμβληματικό Guantanamera, στον 4ο κύκλο θα ερευνούν την δολοφονία των σεναριογράφων.

Συμπέρασμα: Ο τρίτος κύκλος δεν είχε ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο ύπαρξης. Η πλοκή είναι ακριβώς ίδια με τους δυο άλλους κύκλους, τα γεγονότα εξελίσσονται χωρίς έκπληξη και η πεπατημένη μοιάζει κουραστική...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved