Οι νεαροί Αμερικανοί πιστεύουν πως ένας Youtuber, είναι πιο cool από έναν αστροναύτη

Μόλις θριμμάτισαν κάθε παιδικό μας όνειρο.

Από την πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι, έχουν περάσει 50 χρόνια. Κυρίως τον πρώτο καιρό από την τεράστια τεχνολογική επιτυχία, οι Αμερικανοί, όντας επηρεασμένοι από αυτή, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα μαθηματικά ή τη φυσική και γενικότερα τα πεδία που να σχετίζονται άμεσα με την αποστολή του Apollo 11 στο φεγγάρι. Αυτό, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Μπορεί η κληρονομιά του να εμπνέει ακόμα την ανθρωπότητα, αλλά είναι σίγουρο πως δεν το κάνει στον αντίστοιχο βαθμό.

Θυμάσαι τη γνωστή απάντηση που έδινες εσύ ή οι συμμαθητές σου όταν η δασκάλα έκανε την ερώτηση για το τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Πολλοί, ίσως και εσύ ο ίδιος, υποστήριζες πως θα ήθελες να γίνεις αστροναύτης. Οι νεαροί Αμερικανοί, στη ίδια ηλικία που βρέθηκες εσύ όταν έδωσες αυτή την καθόλα πρωτότυπη απάντηση, πιστεύουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο και το να έχεις ένα επιτυχημένο κανάλι στο Youtube είναι καλύτερο και πιο cool.

Σε σχετική ψηφοφορία, το επάγγελμα του αστροναύτη, ανάμεσα σε αυτά του δασκάλου, του επαγγελματία αθλητή, του μουσικού και του Youtuber, βρέθηκε στην τελευταία θέση με μόλις το 11% των ψήφων. Το οξύμωρο είναι πως στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το επάγγελμα του δασκάλου και στην προτελευταία, πάνω από αυτή του αστροναύτη, το επάγγελμα του μουσικού. Σε παρόμοια ψηφοφορία στην Αγγλία, τα αποτελέσματα δεν διέφεραν με αυτά της Αμερικής. Η Κίνα, επιλέγοντας εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις άλλες δύο χώρες, κράτησε στην πρώτη θέση το όνειρο κάθε παιδιού να γίνεις αστροναύτης.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved