Πώς το ψυγείο μπορεί να γίνει η wellbeing αφορμή που έψαχνες

Τελικά αποφάσισα να γίνω η πιο wellbeing εκδοχή του εαυτού μου και άρχισα να υιοθετώ μια πιο υγιεινή καθημερινότητα.

Η γυμναστική έχει γίνει πλέον πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και όλα δείχνουν ότι είμαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, αφού η διατροφή μου περιλαμβάνει σαλάτες με κινόα, kale και μύρτιλλα, λαχανικά, φρουτοχυμούς και vegan καφέδες με γάλα αμυγδάλου. Αφορμή για αυτήν τη «στροφή» στις διατροφικές μου συνήθειες δεν στάθηκαν οι top influencers που ακολουθώ στο Instagram και δεν με άφηναν να ξεχάσω τα κορυφαία trends ευεξίας και lifestyle με τα posts τους, αλλά ο νέος μου ψυγειοκαταψύκτης.

Λογικά δεν θα περίμενες να διαβάσεις κάτι τέτοιο. Κι όμως, το καθημερινό μου «μενού» εμπλουτίστηκε από απολαυστικές, αναζωογονητικές και υγιεινές πρώτες ύλες, καθώς βρήκα το «μυστικό» για να μπορώ να τις διατηρώ φρέσκες, γευστικά αναλλοίωτες και πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, έως και για τριπλάσιο χρονικό διάστημα! Σε αυτή μου την προσπάθεια συνέβαλλαν οι καινοτόμες τεχνολογίες ενός ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη πλάτους 70 εκατοστών της Bosch, οι οποίες «διεύρυναν» όχι μόνο τις wellness επιλογές μου, αλλά και το διαθέσιμο ωφέλιμο χώρο αποθήκευσης της φρεσκάδας τους!

Μία από αυτές είναι το σύστημα Dynamic MultiAirFlow, το οποίο επιτυγχάνει την ομοιόμορφη κατανομή του κρύου αέρα σε όλα τα επίπεδα της ψύξης και της κατάψυξης. Με τον τρόπο αυτό, οι διακυμάνσεις θερμοκρασίας ελαχιστοποιούνται και οι χρόνοι ψύξης μειώνονται, πράγμα που βοηθάει τα τρόφιμά μου να διατηρούν το χρώμα, την υφή και τη γεύση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μαζί με το σύστημα Dynamic MultiAirFlow, στη διατήρηση και προστασία της φρεσκάδας όλων των τροφίμων, «συνεπικουρούν» και το σύστημα FreshSense, που χάρη στους έξυπνους αισθητήρες του, παρακολουθεί και ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία, εντός και εκτός του ψυγειοκαταψύκτη μου, προκειμένου να διατηρούνται σταθερές οι συνθήκες ψύξης, που είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη περισσότερης φρεσκάδας και αναλλοίωτης γεύσης στα τρόφιμα.

bosch7

Κάθε είδος τρόφιμου, όμως, απαιτεί διαφορετικές συνθήκες για να διατηρήσει την πολύτιμη φρεσκάδα του. Μπορεί η κινόα, το kale, το αβοκάντο και τα μύρτιλλα να είναι αναπόσπαστα κομμάτια των wellness επιλογών μου, η καθημερινή διατροφή μου, ωστόσο, περιλαμβάνει και ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά, τα οποία -σε αντίθεση με τα λαχανικά και τα φρούτα- αποθηκεύονται καλύτερα σε ξηρές συνθήκες με χαμηλή υγρασία. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μου έδωσαν τα συρτάρια με τεχνολογία VitaFresh pro και έλεγχο υγρασίας, χάρη στα οποία διατηρώ φρέσκα και πλούσια σε βιταμίνες τα φρούτα, τα λαχανικά, και ξεχωριστά το κρέας, τα ψάρια και όλα τα ευαίσθητα τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά και τα αλλαντικά, έως και για τριπλάσιο χρονικό διάστημα.

Untitled

Τις προηγμένες τεχνολογίες ψύξης συνοδεύει η αυξημένη χωρητικότητα, η οποία συμβάλλει με τη σειρά της στην τέλεια συντήρηση ακόμα και των πιο ευαίσθητων ή απαιτητικών τροφίμων, δίχως «στριμώγματα» και περαιτέρω αλλοιώσεις. Το συρτάρι ΒigBox, ύψους 26 εκατοστών, μου δίνει τη δυνατότητα να συντηρώ στην εντέλεια κατεψυγμένα τρόφιμα μεγάλου όγκου, ολόκληρα, χωρίς κόπο ή χωρίς να χρειαστεί να καταπιέσω κάτι. Η τεχνολογία VarioZone χαρίζει απαράμιλλη ευελιξία στον εσωτερικό χώρο του ελεύθερου ψυγειοκαταψύκτη μου 70 εκατοστών πλάτους, αφού τα ράφια και τα συρτάρια μπορούν να αφαιρεθούν, ώστε να τοποθετήσω ακόμα και κάποιο μεγάλο ψάρι ή μια ολόκληρη γαλοπούλα στην κατάψυξη.

Π3

Το καλύτερο απ’ όλα, όμως, δεν στο έχω πει ακόμα. Ανάμεσα στις εφαρμογές «ευεξίας» που έχω στο κινητό μου, προστέθηκε ακόμα μία. Χάρη στο Smart Food Management του Home Connect της Bosch μπορώ να οργανώσω τον ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη μου 70 εκατοστών πλάτους, από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, από την οθόνη του smartphone μου. Μπορώ, δηλαδή, να ενημερώνομαι για τις συνθήκες συντήρησης και ψύξης της συσκευής μου, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι τα τρόφιμα διατηρούνται στην ιδανική θερμοκρασία.

Μπορώ, επίσης, να δω και τι μου λείπει από το ψυγείο, όταν είμαι στο γραφείο, καθώς προνόησα και αγόρασα το μοντέλο με Camera in Fridge. Οι εσωτερικές κάμερες στη συντήρηση τραβούν φωτογραφίες κάθε φορά που κλείνει η πόρτα και στη συνέχεια τις στέλνει στο κινητό ή το tablet μου, προκειμένου να μη βρεθώ προ -δυσάρεστης- εκπλήξεως, όταν δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκα το σουπερμάρκετ και τι θα φάω επιστρέφοντας σπίτι. Και κάπως έτσι, ο μοντέρνος «70άρης» ψυγειοκαταψύκτης της κουζίνας μου με βοηθάει να εκπληρώσω έναν από τους βασικούς στόχους που είχα θέσει για το 2019: Να αποκτήσω μία πιο υγιεινή καθημερινότητα.

bosch8

Π5



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved