Ο David Gilmour δημοπρατεί πάνω από 120 κιθάρες του για καλό σκοπό

«Money, so they say, is the root of all evil today» μας είπαν κάποτε οι Floyd. Αυτό θα αλλάξει για μια ημέρα.

Στις 20 Ιουνίου, στο Christie’s της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες παγκοσμίως, πρόκειται να δημοπρατήσει πάνω από 120 κιθάρες του. Το νούμερο είναι τεράστιο, έτσι δεν είναι; Το άλλο νούμερο, το ποσό που θέλει να συγκεντρώσει ο David Gilmour, ελπίζει να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι το προσωπικό κέρδος. Άλλωστε, μιλάμε για τον Gilmour, μέλος της μεγαλύτερης –ίσως- μπάντας όλων των εποχών.

Σκοπός της όμορφης κίνησης του κιθαρίστα, είναι να συγκεντρωθεί ένα αξιοπρόσεκτο ποσό ώστε να δοθεί στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα. Το σίγουρο είναι, πως αρκετοί θαυμαστές των Floyd αλλά και του ίδιου, θα βρεθούν εκεί όχι μόνο για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και για να αποκτήσουν μία συλλεκτική κιθάρα. «Οι κιθάρες δημιουργήθηκαν για να παίζονται και εύχομαι εκεί που θα καταλήξουν, να συνεχίσουν να δίνουν στους ιδιοκτήτες τους το δώρο της μουσικής». Η μαύρη Fender Stratocaster ή The Black Strat, αναμένεται να πουληθεί κοντά στα 150,000 δολάρια. Λογικά, ο τεράστιος Gilmour θα εκπληρώσει την επιθυμία του και θα βοηθήσει οικονομικά το ίδρυμά του.

«Money, so they say, is the root of all evil today» μας είπαν κάποτε οι Floyd. Αυτό θα αλλάξει για μια ημέρα.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved