Όταν τα 10 εκατοστά στον ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη κάνουν τη διαφορά

Πόσες φορές έχει τύχει να πρέπει να «στριμώξεις» τα ταπεράκια της μαμάς δίπλα στα φρούτα που σου έχει πάρει ο παππούς ή να έχεις ξεχάσει τα αλλαντικά και το τυρί του τοστ πίσω από άλλα τρόφιμα σε κάποιο στενό ράφι της συντήρησης του ψυγείου; 

Για να μη σου θυμίσω και όλες εκείνες τις φορές που δεν είχες αρκετό χώρο στην κατάψυξη για να διατηρήσεις παγωμένα τα αναψυκτικά και τις μπύρες, πριν μαζευτούν οι φίλοι σου για να παρακολουθήσετε το κρίσιμο ντέρμπι της αγαπημένης σου ομάδας. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα της χωρητικότητας, που σου προσφέρουν οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες πλάτους 70 εκατοστών, αλλά περιορίζεσαι από το μέγεθος ενός συμβατικού ψυγείου 60cm, το οποίο δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι πολλές διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες και προτιμήσεις που έχεις, τόσο εσύ, όσο και οι φιλοξενούμενοί σου.

 

Το μέγεθος μετράει

Στην περίπτωση που αναρωτιέσαι ήδη για το «αν αυτά τα 10 εκατοστά κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά» θα σου αναφέρω ευθύς αμέσως ορισμένους αριθμούς για να αντιληφθείς την αποθηκευτική ποσότητα που «κερδίζεις», τόσο στη συντήρηση, όσο και στην κατάψυξη. Ένα συμβατικό ψυγείο 60cm μπορεί να έχει καθαρή χωρητικότητα συντήρησης τα 279 λίτρα και κατάψυξης τα 87 λίτρα, όταν την ίδια στιγμή ένας ελεύθερος ψυγειοκαταψύκτης πλάτους 70 εκατοστών Bosch μπορεί να έχει συνολικά έως και 139 λίτρα επιπρόσθετου ωφέλιμου χώρου, εκ των οποίων 121 λίτρα στη συντήρηση για χυμούς, smoothies, αναψυκτικά και άλλα δροσερά ροφήματα, καθώς και 18 λίτρα στην κατάψυξη για τρόφιμα, πίτσες, παγωτά και πολλά άλλα προϊόντα.

Χάρη σε αυτά τα 10 εκατοστά, οι κατασκευαστές των ελεύθερων ψυγειοκαταψυκτών κατόρθωσαν, επίσης, να βελτιώσουν την εργονομία των οικιακών αυτών συσκευών, ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες ψύξης στις διευρυμένες διαστάσεις των καινοτόμων ραφιών και συρταριών. Για παράδειγμα οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Bosch έχουν λανσάρει το συρτάρι BigBox, ύψους 26 εκατοστών, το οποίο σου επιτρέπει να συντηρήσεις ογκώδεις συσκευασίες ή να τακτοποιήσεις πολυάριθμα τρόφιμα μεγάλου μεγέθους με τη βοήθεια του ειδικού διαχωριστικού, που μπαίνει στη μέση, για περισσότερη οργάνωση και τάξη.

2

 

Παράλληλα, τα εργονομικά, συρόμενα και άθραυστα ράφια EasyAccess με γυαλί ασφαλείας, ρυθμίζονται σε ύψος και τραβιούνται με ευκολία και ασφάλεια προς τα έξω, έτσι ώστε να μπορείς με μία κίνηση να αποκτάς πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεσαι, δίχως κόπο. Την άνεση που σου προσφέρουν τα ράφια αυτά θα την καταλάβεις σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο φωτισμό LED στο πάνω μέρος, αλλά και στις πλαϊνές πλευρές της «designατης» οικιακής συσκευής, ο οποίος θα σε διευκολύνει να διακρίνεις τα τρόφιμα ακόμη και τη νύχτα… όταν θα σε έχει πιάσει λιγούρα ή δίψα. Άσε που οι λυχνίες LED χρησιμοποιούν και λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με τα συμβατικά φώτα ψυγείου και έχουν πολυετή διάρκεια ζωής. Με λίγα λόγια, προστατεύεις τόσο την «τσέπη» σου, όσο και το περιβάλλον.

bosch3

 

Την ίδια στιγμή, η τεχνολογία VarioZone χαρίζει απαράμιλλη ευελιξία στον εσωτερικό χώρο της κατάψυξής σου, αφού μπορείς να αφαιρέσεις τα ράφια και τα συρτάρια της, ώστε να τοποθετήσεις ακόμα και μία ολόκληρη γαλοπούλα ή μια μεγάλη τούρτα παγωτό για την έκπληξη γενεθλίων που θέλεις να κάνεις με τους φίλους σου στην «ψυχή» της παρέας.

 bosch4

Άνεση μεγάλων τεχνολογικών διαστάσεων

Μπορεί, λοιπόν, το ιδανικό μέγεθος ενός ελευθέρου ψυγειοκαταψύκτη να είναι αυτό των 70 εκατοστών σε πλάτος, ωστόσο, αυτά τα επιπλέον 10cm που αυξάνουν τις διαστάσεις του ωφέλιμου χώρου σού προσφέρουν πολλά περισσότερα οφέλη από αυτά της άνεσης και της ευελιξίας στον τρόπο που αποθηκεύεις τα τρόφιμα και τα ποτά στο ψυγείο σου. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες ψύξης της Bosch, παραδείγματος χάρη, μεταβάλλουν και διαμορφώνουν εξειδικευμένα το μικροκλίμα στο εσωτερικό των ελεύθερων ψυγειοκαταψυκτών 70 εκατοστών πλάτους και σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα την ιδανική συντήρηση πολλαπλών, διαφορετικών και ακόμη και ευαίσθητων κατηγοριών τροφίμων. Όλα γενικά τα συρτάρια με τεχνολογία VitaFresh και έλεγχο υγρασίας διατηρούν φρέσκα και πλούσια σε βιταμίνες τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, τα ψάρια και όλα τα ευπαθή τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά και αλλαντικά, για έως και τριπλάσιο χρονικό διάστημα!

 bosch5

Για να επιτευχθεί, μάλιστα, αυτή η ασυναγώνιστη ποιότητα λειτουργίας των ελεύθερων ψυγειοκαταψυκτών 70 εκ. πλάτους Bosch συμβάλλουν μία σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες και έξυπνες σχεδιαστικές επιλογές. Μεταξύ αυτών, το σύστημα Dynamic MultiAirFlow για ομοιόμορφη κατανομή της ψύξης και FreshSense για τη συνεχή παρακολούθηση της εξωτερικής θερμοκρασίας του χώρου σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία της συντήρησης και της κατάψυξης, και αυτόματη προσαρμογή στις κατάλληλες συνθήκες ψύξης. Καθώς και οι λειτουργίες SuperCooling και SuperFreezing για πιο γρήγορη ψύξη και κατάψυξη, όταν το επιθυμείτε, πχ όταν περιμένετε φίλους στο σπίτι και τα αναψυκτικά ή οι μπύρες δεν έχουν παγώσει, και με αυτόματη απενεργοποίηση μόλις επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άρα δίχως άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Με αυτές τις τεχνολογίες αιχμής να πλαισιώνονται από δύο κυκλώματα ψύξης με διαφορετικούς αισθητήρες, που ελέγχουν τις συνθήκες συντήρησης και κατάψυξης ξεχωριστά και το οπτικοακουστικό σύστημα προειδοποίησης, που σε ενημερώνει άμεσα για οποιαδήποτε μεταβολή της θερμοκρασίας, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στραφείς σε έναν «70άρη» ψυγειοκαταψύκτη.

Μπορεί να έχεις πειστεί ήδη ότι τα 10 εκατοστά στον ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη κάνουν τη διαφορά, ωστόσο, θα σου δώσω δύο ακόμα λόγους για να σιγουρευτείς. Ο πρώτος έχει να κάνει με την τεχνολογία Full NoFrost, η οποία σε απαλλάσσει από την αγγαρεία της απόψυξης, αφού αποτρέπει αποτελεσματικά την ανάπτυξη πάγου οπουδήποτε! Ο δεύτερος σχετίζεται με το Smart Food Management του Home Connect της Bosch, το οποίο σου επιτρέπει να οργανώσεις τον ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη σου και να διατηρήσεις τα τρόφιμα στην ιδανική θερμοκρασία συντήρησης και ψύξης με το βέλτιστο τρόπο, μέσω του smartphone σου!

Και στην περίπτωση που σε «προβληματίζουν» οι διαστάσεις να σε ενημερώσω ότι οι μηχανικοί της Bosch εφηύραν μία καινοτόμο λύση που επιτρέπει στο νέο, σιωπηλό συμπυκνωτή Full Skin Condenser να ενσωματωθεί στις πλαϊνές επιφάνειες των ελεύθερων ψυγειοκαταψυκτών Bosch, πλάτους 70 εκατοστών. Η πρωτοπόρα και μοναδική αυτή παγκόσμια καινοτομία ονομάζεται Bosch Perfect Fit και αφορά αποκλειστικά όλους τους ψυγειοκαταψύκτες της συγκεκριμένης εταιρείας. Το αποτέλεσμα; Τελεία εφαρμογή στο χώρο, μεγαλύτερη ευελιξία και εξοικονόμηση ενέργειας.

bosch6

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved