Είναι πολλά 6 χιλιάρικα για το «1984» του Όργουελ;

Η πρώτη έκδοση είναι εδώ και κυκλοφορεί στο eBay.

Αν το ψάχνεις λίγο με το eBay, θα έχεις παρατηρήσει ότι κυκλοφορούν πολλά πράγματα για συλλέκτες. Αντικείμενα που κατατάσσονται πλέον στις αντίκες. Από φωτογραφικά άλμπουμ της εποχής του Μεσοπολέμου μέχρι σπάνιες εκδόσεις. Και παρότι αυτός εδώ ο κόσμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα καλό βιβλίο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα βιβλίο-ορόσημο για την ανθρωπότητα. 

1984

Αυτή εδώ η συλλεκτική έκδοση του «1984», του μεγαθηρίου που υπέγραψε ο Τζορτζ Όργουελ, δεν είναι απλά μία σπάνια σειρά κυκλοφορίας. Ανήκει στην πρώτη έκδοση του βιβλίου που χρονολογείται από το 1949 και προσφέρεται σε έναν συλλέκτη που θα διαθέσει 6.500 ευρώ για να το αποκτήσει. Συνοδεύεται από ζελατίνα προστασίας που έχουν επιτρέψει στις σελίδες να «επιβιώσουν», καθώς και από μία κριτική της Αγγλικής εφημερίδας ‘‘Evening Standard’’, που ανακηρύσσει το «1984» ως…βιβλίο του μήνα. Δεν μιλάμε λοιπόν απλά για μία από τις πολλές συλλεκτικές εκδόσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μιλάμε για την uber έκδοση. Για ένα κειμήλιο που περιμένει κάποιον για να του προσφέρει ένα καινούργιο σπίτι.

s l1600

Μπορεί τα 6.500 ευρώ να σου φαίνονται πολλά. Και είναι πολλά. Δεν είναι όμως τίποτα σε σχέση με όσα έχει προσφέρει ο Όργουελ στην λογοτεχνία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved