Η πιο ηλίθια μόδα του καλοκαιριού, είναι τα «Sunburn tattoos»

Καλύτερα να μείνεις κάτω από την ομπρέλα.

Όπως φαίνεται, μετά την πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια διάδοσής της το 2015, τέσσερα χρόνια μετά, η μόδα των Sunburn tattoos, χτυπάει ξανά. Αυτή τη φορά, σε μια εποχή που τα social media και ιδιαίτερα το Instagram έχουν εξωφρενικά μεγάλο αριθμό χρηστών, φαίνεται πως όχι μόνο θα κρατήσει, αλλά θα πετύχει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από την πρώτη απόπειρα.

Το σχέδιο που επιθυμείς να δεις αποτυπωμένο στο κόκκινο δέρμα σου, επιτυγχάνεται με μεμβράνες, δυνατό ήλιο και αρκετή ανθρώπινη βλακεία ή και άγνοια, θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος. Ο πρώτος που το καθιέρωσε, ήταν ο καλλιτέχνης Thomas Mailaender, σε μια σειρά από φωτογραφίες που ονόμασε Illustrated People.

 

Όπως είναι απόλυτα λογικό, τα Sunburn tattoos, είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και σύμφωνα με την δερματολόγο Mary Stevenson, στο άμεσο μέλλον, μπορεί να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο του δέρματος γιατί, για λόγους προβολής, αποφασίσαμε να έχουμε το γνωστό σήμα του Batman ή τη Μόνα Λίζα στο στήθος μας. «Σαν δερματολόγος και χειρούργος που ασχολείται καθημερινά τον καρκίνο του δέρματος, συνιστώ σε όλους μου τους πελάτες να αποφεύγουν το κάψιμο στον ήλιο». Μήπως η κυρία Stevenson έχει δίκιο; Φυσικά και έχει. 

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν και ας απολαύσουμε το καλοκαίρι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved