Ο Dr. John δεν ήταν απλά ένας λευκός από τη Νέα Ορλεάνη

O Dr. John πέθανε σε ηλικία 77 ετών και εμείς γράφουμε λίγα λόγια για την πορεία του και σου δίνουμε πέντε, τεράστια τραγούδια για να τον γνωρίσεις καλύτερα. 

Στις 6 Ιουνίου, «τα χαράματα», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο Malcom John Rebennack, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Dr. John, αντίκρισε τον κόσμο για τελευταία φορά, λόγω ανακοπή καρδιάς. Ήταν 77 ετών. Η διαδρομή του ως μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, ήταν τεράστια. Τα 6 Grammy που έχει κερδίσει, είναι μία απόδειξη, το ότι ήταν μέλος του Rock N Roll Hall of Fame, ήταν άλλη μία. Η σημαντικότερη διάκριση, όμως, που ακόμα και ο ίδιος θα συμφωνούσε, είναι η παραδοχή από τους μουσικούς της Νέας Ορλεάνης, της μεγαλύτερης jazz δύναμης των Η.Π.Α. και ίσως του κόσμου. Το δέρμα του, αν και λευκό, δεν τον απομάκρυνε από τις μαύρες επιρροές της περιοχής αν και θα μπορούσε. Εύκολα, πολύ εύκολα.

Η μουσική του, όπως και ο ίδιος, δύσκολα έμπαινε σε κουτάκια. Αν πρέπει να το κάνουμε, τότε, ίσως, θα λέγαμε πως η υπάρχει ένα μείγμα από jazz, blues, boogie, funk και φυσικά RocknRoll. Το συνολικό αποτέλεσμα, όμως, ήταν απλά Dr. John. Ακολουθούν 5 τραγούδια του, που αν δεν τα έχεις ήδη ακούσει, τότε είναι σίγουρο πως θα σου κινήσουν την περιέργεια και θα ψάξεις περισσότερα για εκείνον.

Mos’Scocious

 

Revolution

 

It Don’t Mean A Thing if it Ain’t Got That Swing

 

Right Place Wrong Time

 

Mama Roux

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved