Το κάστρο του Game of Thrones πουλήθηκε μαζί με τις αναμνήσεις μας

Τελικά, είναι ή όχι λίγα τα χρήματα για ένα τέτοιο κάστρο;

Αν αναλογιστείς πόσοι έχασαν τη ζωή τους για να καθίσουν στον θρόνο, τότε κάθε κάστρο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα, θα έπρεπε να είχε τεράστια τιμή πώλησης. Πρώτον, μιλάμε για ένα ολόκληρο κάστρο στη Βόρειο Ιρλανδία και δεύτερον, εκεί έχουν γυριστεί διάφορες σκηνές του Game of Thrones, που μπορεί να στεναχώρησε αρκετούς με την κατάληξή του, αλλά δεν παύει να είναι από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. 

Στο κάστρο αυτό, είχε γυριστεί η εκτέλεση του Ρίτσαρντ Κάρσταρκ. Η ιστορία, όμως, πάει πολύ πίσω. Η εντολή για να χτιστεί, δόθηκε από τον Δεύτερο Κόμη του Γκόσφορντ και η σχεδίασή του, έγινε από τον λονδρέζο αρχιτέκτονα, Τόμας Χόπερ. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τους Άγγλους στρατιώτες αλλά και σαν φυλακή για πολιτικούς κρατούμενους. Αργότερα, το απέκτησε το Υπουργείο Γεωργίας για να δημιουργήσει το πάρκο Gosford Park.

Μετά από μία ακόμη χρησιμοποίηση από το στρατό, το 1983, άνοιξε τις πόρτες του ως ξενοδοχείο. Στη συνέχεια την ανακαίνισή του το 2006, 23 υπερπολυτελή δωμάτια έγιναν διαθέσιμα για το κοινό. Ύστερα από όλη αυτή την περιπέτεια, τελικά πουλήθηκε για μόλις 900,000 λίρες. Τελικά, είναι ή όχι λίγα τα χρήματα για ένα τέτοιο κάστρο;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved