Ο άνθρωπος που θα κάνει την διαφορά στο Ευρωκοινοβούλιο

Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν τον ψήφισες επειδή τον λυπάσαι αλλά επειδή τον θαυμάζεις.

Ο Στέλιος Κυμπουρούπουλος πάει ως πρώτος και καλύτερος στην Ευρωβουλή. Με όλη τη σημασία των λέξεων. Και πρώτος και καλύτερος. Τον ψήφισαν πολλοί. Και μη Νεοδημοκράτες. Η μία ανάγνωση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε «μπίνγκο» με την επιλογή του Στέλιου. Η άλλη, η σαφώς σημαντικότερη, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα αλλά για την χώρα και την κοινωνία είναι πως η εκλογή του Στέλιου, αυτού του σπουδαίου ανθρώπου, σε κάνει να ελπίζεις ότι κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο.

 

 

Προς το καλύτερο βεβαίως. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πάει στην Ευρωβουλή για να διεκδικήσει. Να πολεμήσει. Όπως έμαθε να κάνει από την γέννηση του. Δεν ξέρει άλλο δρόμο. Μόνο αυτόν. Της μάχης. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πηγαίνει στην Ευρωβουλή, με προίκα τους περισσότερους σταυρούς από όλους τους Έλληνες Ευρωοβουλευτές, με στόχο να διεκδικήσει για την Ελλάδα καλύτερες συνθήκες για τους πραγματικά αδύναμους. Και να τις εξασφαλίσει. Η πρωτιά του Στέλιου, από τους Έλληνες ψηφοφόρους, είναι απόδειξη ότι αυτοί ακριβώς οι Έλληνες ψηφοφόροι, έχουν κριτήριο. Ακόμη και αν το απέκτησαν στο πέρασμα των χρόνων, με την εμπειρία και το… ξύλο που έφαγαν τα τελευταία χρόνια.

Ένα είναι το σίγουρο:Τον Κυμπουρόπουλο δεν τον ψήφισες, φίλε μου, επειδή τον λυπάσαι. Τον ψήφισες επειδή τον θαυμάζεις. Τον θαυμάζεις για όσα έχει πετύχει από τη μέρα που γεννήθηκε. Τον θαυμάζεις γιατί δεν το βάζει κάτω ποτέ. Τον θαυμάζεις γιατί σε μια χώρα που ένας άνθρωπος σε καρότσι παλεύει για να πάει μέχρι την τουαλέτα, ο Κυμπουρόπουλος θα φτάσει στις… Βρυξέλλες.

stel1

 

Θα πετάξει όπως ο Σούπερμαν. Κι ας μην φοράει μπέρτα. Κι ας μην τον έχεις δει ποτέ όρθιο. Ξέρεις όμως ότι αυτός ο συγκλονιστικός τύπος δεν έχει γονατίσει ποτέ. Κι αυτό είναι μάθημα ζωής για όλους μας. Στέλιο, πήγαινε και δείξτους τι σημαίνει Ελλάδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved