Μαγειρεύοντας τη συνταγή της επιτυχίας

Το Master Chef τελείωσε, το STAR πανηγυρίζει και έχει ένα σωρό νικητές (όχι, Σπυριδούλα εσύ δεν είσαι ανάμεσά τους).

«Θείος Λεό», ο μεγάλος νικητής

koutsopoulos1

Μπορεί ένας κριτής να κλέψει την παράσταση; Αν ο κριτής αυτός έχει την τσαχπινιά, το μπρίο, την ατάκα και τη φάτσα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, φυσικά και μπορεί. Ο Σεφ Κουτσό, μπορεί να μην έχει τη μπρουτάλ και αρρενωπή εμφάνιση του Πάνου Ιωαννίδη ή τον εξωτικό αέρα του Σωτήρη Κοντιζά, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει, να αρέσει στις κυρίες και να τον γουστάρουν όλοι οι άντρες τηλεθεατές, που εύκολα θα έβγαιναν για μπύρες μαζί του, να μιλήσουν για γκόμενες, 2-3 πιάτα για να τις ρίξεις και τον Πανιώνιο. Συν τοις άλλοις, ο «Θείος Λεό», είχε και τις καλύτερες πετυχεσιές, καθώς όχι μόνο οι δυο φιναλίστ ήταν στη δική του ομάδα, αλλά περίπου η τελευταία μισή ντουζίνα παικτών που έμειναν στο διαγωνισμό και πάλεψαν για τη νίκη, είχαν όλοι την καρφίτσα «Λ.Κ.» στο πέτο τους.

 

 

Και ο Μανώλης, ο πραγματικός νικητής

nikitis o manwlis sto silver award tou master chef.w l

Κέρδισε την «Silver Week» και το 10 χιλιάρικα – και μάλιστα χωρίς να έχει πλάι του κάποιον από τους δυνατούς περσινούς παίκτες, αλλά τον τίμιο εργάτη Σελίμ. Κέρδισε ασυλία σε δυο ημιτελικούς στο τεστ δημιουργικότητας, αποφεύγοντας την αντιγραφή και ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να φύγει. Και τελικά κέρδισε στον μαραθώνιο του μεγάλου τελικού, παρόλο που του στράβωσε πολύ η δεύτερη μέρα του τελικού κι έδειξε να χάνει και την ψυχραιμία του και αρκετούς πόντους. Ανασυντάχθηκε όμως την τελευταία ημέρα, συγκεντρώθηκε, άδειασε το μυαλό του από δυσάρεστες σκέψεις και μαγείρεψε. Μαγείρεψε καλά. Και δικαίως πήρε την κούπα και το χρηματικό έπαθλο. Είναι και τηλεοπτική φάτσα, έχει ωραίο χαμόγελο, έχει ατάκα, έχει δημιουργικότητα στη μαγειρική, το θεωρώ σχεδόν απίθανο να μην κάνει καριέρα – σε εστιατόριο, τηλεόραση ή και τα δυο.

Κι η Σπυριδούλα στον κόσμο της…

icemax 700 b9ae5ea804b2849884becd58dcbaa884

Σπυριδούλα, συγνώμη που το μαθαίνεις από εμάς, αλλά ΔΕΝ είσαι η πρώτη Ελληνίδα Master Chef. Ναι, ήσουν φιναλίστ. Ναι, έφτασες πιο κοντά από κάθε άλλη γυναίκα από καταβολής Master Chef. Ναι, πέταξες έξω τόσα και τόσα φαβορί. Αλλά όσο καλά και να νιώθεις μέσα σου, όσο περήφανη κι αν είσαι για τη διαδρομή σου, όσο κι αν όλα σου φάνηκαν «τα καλύτερα του κόσμου», ΔΕΝ είσαι η νικήτρια. Ούτε είσαι η νικήτρια του Master Chef «αλλά χωρίς τα 50 χιλιάρικα, όπως λες δεξιά κι αριστερά». Είσαι η δεύτερη του διαγωνισμού, χωρίς τα 50 χιλιάρικα. Είναι σκληρή η ζωή, αλλά τι να κάνουμε;

Εδώ που τα λέμε, κι εσύ υπήρξες σκληρή. Απέναντι σε όλους τους συμπαίκτες σου, αυτούς που περπατήσατε μαζί από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία αλλά κι αυτούς που βγήκαν και ξαναμπήκαν κάποια στιγμή και νιώσαμε ότι ήθελες να τους βγάλεις τα μάτια και να τα φας με μερέντα. Όσο κι αν προσπαθείς πλέον να φτιάξεις το προφίλ σου, να δικαιολογηθείς, να τα ρίξεις όλα «στην ένταση του παιχνιδιού», την «κούραση από τα πολύωρη γυρίσματα» και «το μοντάζ, που 18 ώρες γυρισμάτων, τα μετέτρεπε σε μιάμιση τηλεοπτική ώρα», δεν πείθεις κανέναν. Όπως δεν έπεισαν και τα πιάτα σου ότι έπρεπε να νικήσεις – μπορεί να τους ξεγέλασες όλους και να πήγες τελικό, ακόμα και με ωμό πιάτο σε τεστ δημιουργικότητας στο δεύτερο ημιτελικό, αλλά η αλήθεια τελικά έλαμψε.

Ο «Κρατς» και ο Πανούλης που δεν νίκησαν, αλλά «νίκησαν»

xristos barkas masterchef 1

Ο τρίτος και ο τέταρτος του διαγωνισμού, μπορεί στο τέλος «να τα πάρουν όλα»: ο μεν Χρήστος, ο αγαπημένος «Κρατς», ξεχώρισε τόσο για τη μαγειρική του, όσο και για το ήθος του, διατήρησε χαμηλούς τόνους, έφτασε μια ανάσα από τον τελικό και έχασε στις λεπτομέρειες, ξεσηκώνοντας λαϊκή κατακραυγή. Ο δε Πανούλης, είναι ένα ταλαντούχο 23χρονο παιδί, με πολλές και ωραίες ιδέες, που τόλμησε και ρίσκαρε μαγειρεύοντας «έξω από το κουτί» και μακριά από τα συνηθισμένα, τολμώντας γευστικές ακροβασίες που άλλοτε του βγήκαν και άλλοτε όχι. Τα πιάτα και των δυο όμως είχαν ενδιαφέρον, οι χαρακτήρες τους επίσης, έχουν «clean» φάτσες, κέρδισαν μόνο συμπάθειες από το τηλεοπτικό κοινό, φαντάζομαι και από τον χώρο και κόσμο της εστίασης και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Το STAR βρήκε την κότα με τα χρυσά (ποσέ) αυγά

Masterchef 3 telikos krites

Διαβάζαμε πριν λίγο καιρό ότι το Master Chef μπορεί να έκανε αγρανάπαυση την επόμενη χρονιά, ότι μπορεί να ξαναβγεί την παραεπόμενη, ότι οι Σεφ ήθελαν να ασχοληθούν και με τις μαγειρικές τους και τα μαγαζιά τους και τα μενού τους. Και στο τέλος του τελικού, ο Σωτήρης Κοντιζάς μας είπε ότι μας περιμένει στο επόμενο Master Chef, ενώ στα καπάκια έπεσε η κάρτα με το «Δηλώστε συμμετοχή». Απόλυτα λογικό, το Master Chef σάρωσε σε τηλεθέαση, οι πινελιές reality άρεσαν στον κόσμο, οι κριτές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, οι εξωτερικές δοκιμασίες είχαν πλοία, αεροπλάνα, ελικόπτερα, ξενοδοχεία, κρουαζιέρες, Παρίσια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί και το αποτέλεσμα ήταν υψηλής ποιότητας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved