Όλοι οι άνθρωποι του Βασιλιά

Ποιοι έπιασαν την καλή στο πλευρό του Bran και ανέβασαν τις μετοχές τους.

Τελείωσε το Game of Thrones και σε όσους δεν άρεσε ο 8ος κύκλος, κερασμένο ένα μπουκάλι ξίδι - ευτυχώς το «τατουάζ» συνεχίζεται, ενώ στο ίντερνετ πάντα μπορείς να βρεις αριστουργήματα όπως το «Ρετιρέ» και το «Κωνσταντίνου και Ελένης» για να γουστάρεις. Τελείωσε λοιπόν το υπέροχο αυτό παραμυθάκι, με τρόπο μάλλον αναπάντεχο για τους βασικούς πρωταγωνιστές. Και το θέμα είναι, ποιοι βγήκαν χαμένοι, ποιοι κερδισμένοι και ποιοι ίσα βάρκα - ίσα πανιά, μετά από 8 σεζόν και «10 χρόνια Επιτυχίες».

 



Νταινέρυς: πτώση μετοχής 100%. Επτωχεύσαμε…

game of thrones finale daenerys dies

Η ξανθιά αγαπημένη Παναγιά ξεκίνησε ξυπόλητη και ξεβράκωτη, πέρασε κακουχίες, απαγωγές, βιασμούς, αμφισβήτηση και ένα σωρό ταλαιπώριες, αλλά τελικά δικαιώθηκε. Ή έτσι νόμιζε. Με προίκα τρεις δράκους, η πυρίμαχη Καλίσι έκανε τους Ντοθράκι να την ακολουθήσουν τυφλά, σαγήνευσε τους Άσπιλους, ελευθέρωσε πόλεις, σκότωσε όσους «δίκαζε» ως κακούς, ένωσε τους ανθρώπους στη μάχη με τους Απέθαντους κι εκεί που νόμιζε ότι είχε όλο τον κόσμο στα πόδια της, ντύθηκε Μακελάρης: έκαψε σχεδόν ολόκληρο το Kings Landing και πάνω που έβαλε πλώρη να «απελευθερώσει» κάθε άλλη πόλη στα 7 Βασίλεια (δηλαδή να κάψει, εξολοθρεύσει, μακελέψει όποιον έβρισκε μπροστά της), βρήκε το θάνατο από το στιλέτο του μαμούχαλου ανηψιού της, εραστή της, του «εγώ δεν θέλω να γίνω Βασιλιάς», του Τζον Σνόου. Ας πρόσεχες Καλίσι, αν δεν έκαιγες τόσο κόσμο και ντουνιά θα κυβερνούσες εις τον αιώνα τον άπαντα.


Τζον Σνόου: πτώση μετοχής 95%. Σκατά τα κάναμε.

jon snow reg

Ξεκίνησε περίπου από το Μαύρο Κάστρο και τελικά επέστρεψε εκεί πριν ξεκινήσει για τον παγωμένο Βορρά. Τι έκανε ενδιάμεσα; Βασικά μας έπρηξε τα συκώτια με τις ενοχές του, τις τύψεις του, τις αναστολές του και την ευθυνοφοβία. Πέθανε, αναστήθηκε και μυαλό δεν έβαλε, τον έκανε ό,τι ήθελε μία η Νταινέρυς, την άλλη η Σάνσα η αδελφή του, την παράλλη η Άγρια που είχε για γκόμενα, γενικά αποδείχθηκε λίγο σουρουκλεμές. Και τελικά, ωραία, σκότωσες τη Νταινέρυς, συμβαίνουν αυτά, θα μπορούσες να πεις «σκόνταψε και έπεσε στο ξίφος μου, όχι το σάρκινο ξίφος μου, το κανονικό και τι θέλετε στο κάτω - κάτω; Εγώ είμαι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου κι έτσι γούσταρα να κάνω και bend the knee στα γρήγορα μην γίνει ο χαμός». Αλλά όχι. Σκότωσε τη θειά και μετά αποδέχθηκε τη μοίρα του, την εξορία και το ταξίδι στο πουθενά. Τζον Σνόου, σε πιστέψαμε, αλλά αποδείχθηκες λίγος. 

 

Σάνσα: άνοδος μετοχής 100%. Και όμορφη και «γάτα»

 20 Helen Sloan HBO.0

Πέρασε πολλά αυτό το κορίτσι και της δίνουμε τον πόντο ότι άντεξε και δεν έχασε ούτε το κουράγιο της, ούτε την ευστροφία της, ούτε τη διάθεση να κάνει μηχανοραφίες και τρομερά ντιλς. Κατάφερε ΚΑΙ τον αδελφό της το Μπραν Σταρκ να κάνει Βασιλιά ΚΑΙ το Γουίντεφελ να εξαιρεθεί από τα 7 Βασίλεια και να διατηρήσει την ανεξαρτησία του ΚΑΙ να μην ανοίξει ρουθούνι ΚΑΙ να ξεφορτωθεί το Τζον Σνόου που θα ήταν κανονικά ο «Βασιλιάς του Βορρά» και να μην τη βρίζει κανείς αλλά να την παίρνουν αγκαλιά και να της λένε πόσο την αγαπάνε. Άντε και με ένα καλό παλικάρι τώρα.

Άρυα: άνοδος μετοχής 20%. Όταν έχεις πρότυπο τον Ευτύχη Μπλέτσα

arya stark at the end of game of thrones

Θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη φίρμα των 7 Βασιλείων. Να την στήνουν αγάλματα σε κάθε πόλη, να διαλέγει κάθε βράδυ και ένα διαφορετικό τεκνό για να ξεφαντώνει, να κάθεται και να απολαμβάνει όλα τα προνόμια του κόσμου. Είναι αυτή που σκότωσε τον Night King διάολε και θα μπορούσε να το κεφαλοποιήσει. Αλλά όχι, δεν μπορούσε μια φορά να κάτσει ήσυχη, έπρεπε να πάει να βρει τη Σέρσεϊ και να τη σκοτώσει, μόνο που την πρόλαβε ο Χάρος και το ταβάνι ενός παλατιού που έπεσε πάνω στους Λάνιστερ Μπράδερς. Τέλος πάντων, έγινε αυτό, θα μπορούσε να τινάξει τις στάχτες από πάνω της και να γίνει ό,τι γουστάρει: Υπουργός Τουρισμού, Εθνικής Αμύνης, Μεταμφιέσεων, να παλέψει για τα δικαιώματα των γυναικών στο Γουέστερος, να ανοίξει σχολή πολεμικών τεχνών, οτιδήποτε. Εκείνη, σαν θηλυκός Ευτύχης Μπλέτσας, αποφάσισε να παραστήσει τη Ντόρα τη Μικρή Εξερευνήτρια και να πάει εκεί που δεν έχει ξαναπάει κανένας. Καλό ταξίδι και να μας γράφεις.

Μπριέν: άνοδος μετοχής 70%. Όχι πια δάκρυα

2120d301

Λένε ότι το κάρμα ιζ ε μπιτς. Ισχύει, αλλά από την άλλη, άμα έχεις κάνει πολλά καλά στη ζωή σου, μπορεί τελικά το κάρμα να σου δώσει μερικά χάδια και να σε κάνει πρώτο μάγκα. Οι προηγούμενοι κύκλοι δεν είχαν φερθεί καλά στη γυναίκα - Τσατσένκο, αλλά ο όγδοος κύκλος ήταν για πάρτη της: έγινε «Σερ», γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα από τη μεγάλη καψούρα της ζωής της, τον μονόχειρα εραστή Τζέιμι Λάνιστερ, επέζησε στη μάχη με τους Απέθαντους, δεν πήγε στη μάχη του Κινγκς Λάντινγκ και το τέλος της ημέρας τη βρήκε Υπουργό, στο τραπέζι με τους «μεγάλους παίκτες» και με την αποδοχή όλων. Αν της είχε μείνει και το γκομενάκι σώο και αβλαβές και δεν είχε τρέξει στην αδελφή του, η Μπριέν θα ήταν η πιο ευτυχισμένη νταρντάνα του κόσμου.


Μπρον: άνοδος μετοχής 100%. Ίσως ο μεγαλύτερος μάγκας ανάμεσα σε όλους τους μάγκες

cq5dam.web.1200.675

Ήταν πάντα ένα ρεμάλι. Ένα τομάρι από τα λίγα. Επέλεγε στρατόπεδο, ανάλογα με την πληρωμή, έκανε ζωάρα σε όλες τις σεζόν, είχε πάντα για φίλους τους πιο ισχυρούς ανάλογα με την περίσταση, έβγαλε φράγκα, τους χάρισαν εκτάσεις, έκανε όργια με κοπάδια γυναικών. Δεν πολέμησε με τους Απέθαντους, δεν πολέμησε στο Κινγκς Λάντινγκ κι όμως βρέθηκε Υπουργός Οικονομικών, να βάζει τις σωστές προτεραιότητες: ποια καράβια και λιμάνια και σπίτια και αηδίες μου λέτε; Να φτιάξουμε πρώτα τα μπορντέλα που κάηκαν! Θεός! Πρότυπο! Είδωλο!

Τίριον: άνοδος μετοχής 90%. Το παντοτινό «Χέρι» της λογικής

uploads2289029

Θα έλεγα ότι η μετοχή του ανέβηκε 100%, αν είχε γίνει εκείνος ο Βασιλιάς και τους ρούμπωνε όλους. Επέλεξε όμως να γίνει το Χέρι του Βασιλιά, όπως ήταν πριν το Χέρι της Βασίλισσας και όπως είναι γενικά το Χέρι από τότε που είπε να κάνει και καμιά δουλειά πέρα από το να πίνει, να πηγαίνει με πόρνες, να πίνει, να σκοτώσει τον πατέρα του, να πίνει και να λέει ωραίες ατάκες. Ο τεράστιος Τίριον κατάφερε να επιβιώσει την ώρα που πολύ μεγαλύτεροι και έμπειροι πολεμισταράδες πήγαν άκλαυτοι, τον εμπιστεύονται όλοι, οι προδοσίες του κάπως ξεχάστηκαν και κάπως συγχωρήθηκαν και ο ίδιος για την υπόλοιπη ζωή του «θα προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που έκανε». Και θα πίνει και θα περνάει καλά - με τον καινούργιο Βασιλιά, δεν θα υπάρχουν άλλωστε και πολλές σκοτούρες.

Μπραν: άνοδος μετοχής 1000%. Πήρε όλο το χαρτί

13 helen sloan hbo h 2019

Στην πρώτη σεζόν, ήταν απλά ένα παιδί που είδε αυτό που δεν έπρεπε και τον πέταξαν από ψηλά για να του κλείσουν το στόμα. Έκτοτε έμεινε παράλυτος, αλλά είναι σαν να είχε μια τρομερή ιδιωτική ασφάλεια, που τον φρόντισε με άριστο τρόπο για 8 σεζόν: έγινε μεγαλοπαράγοντας της υπόθεσης, Κοράκι με 3 μάτια και αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, ξέρει πολλά: το παρελθόν, το παρόν, προφανώς και το μέλλον, ποιος πήγε με ποια, ποιανού είναι το παιδί, από πού κλάνει το μπαρμπούνι. Ο Μπραν, είναι κάτι σαν το google, οπότε είπαν να τον κάνουν Βασιλιά αφού τα ξέρει όλα, να ξενοιάσουν. Έπαιξε ρόλο βέβαια και το γεγονός ότι με κάποιον τρόπο «έστησε το σκηνικό» για να σκοτώσει η Άρυα τον Night King, οπότε του χρωστάνε ευγνωμοσύνη. «Προετοιμαζόμουν όλη μου τη ζωή γι' αυτό» είπε όταν αποδέχθηκε το «διορισμό», που σημαίνει ότι καθόλου δεν τον χάλασε ό,τι έπαθε η Νταινέρυς και ο Τζον Σνόου.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved