Τα φινάλε δεν είναι πάντα αυτό που περιμένουμε

3 θεωρίες που μπορούν εύκολα να καταστρέψουν το τέλος του Game of Thrones.

Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα επεισόδια για να δούμε -επιτέλους- κάτι που να προσιδιάζει έστω και στο ελάχιστο στο Game of Thrones που μας προσέφερε απλόχερα κύματα πώρωσης τις προηγούμενες επτά σεζόν, σε σημείο που να το συζητάμε ακόμη κι όταν ο νέος κύκλος δε φαινόταν ούτε με βιονικά κιάλια. Κάτι οι παραλληλισμοί με την καταστροφή του Sept of Baelor, όπου η Cersei, ως νικήτρια και με τον ακριβώς αντίθετο αέρα τότε, παρακολουθούσε από το Red Keep την πόλη, αφότου είχε εκμεταλλευτεί με εξαιρετική μαεστρία τα αποθέματα του Westeros σε wildfire κι εξαφάνισε το σόι των Tyrells από προσώπου γης. Κάτι η πολυσυζητημένη θεωρία της Mad Queen, που ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη σε αυτήν την εκπληκτικά απογοητευτική σεζόν (Το είχαμε πει, ναι)… Κάποια σημάδια ότι το GoT δε μας έχει εγκαταλείψει τα είδαμε -ή προσπαθούμε -τουλάχιστον- να τα δούμε.

Όμως, η πραγματικότητα είναι μία και οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε. Η 8η σεζόν είναι λες και έχει γραφτεί από άλλους ανθρώπους ή από τους ίδιους που ξαφνικά έπαθαν μία μετάλλαξη, λοβοτομή ή όπως θες πες το, κι άλλαξαν ρότα στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τη σειρά, την εξέλιξη των χαρακτήρων, ακόμα και την ίδια τη σκηνοθεσία.

Στο ενδιάμεσο όλων αυτών, οι θεωρίες των απελπισμένων πια θεατών είναι πολλές κι όλοι μαζί φοβόμαστε για τα χειρότερα.

 

 

Θεωρία Νο1: Happy Ending

Εντάξει, πρόκειται ίσως και με διαφορά για το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσαν να έχουν σκεφτεί οι παραγωγοί για το GoT. Game of Thrones χωρίς θανατικά και αιματοχυσίες δεν παίζει και, αν παίζει στο δικό τους μυαλό, ας το βγάλουν έτσι όπως τους ήρθε. Εκείνοι μας έχουν συνηθίσει σε κεφάλια να αποχαιρετούν τα μάταια τούτα κορμιά τους (R.I.P Ned Stark, η απουσία είναι ακόμα αισθητή), δηλητηριασμένες τούρτες σε μισητά μαμόθρεφτα (βλέπε τον Joffrey τον Baratheon), λιωμένα κρανία συμπαθητικών, μεν, φαφλατάδων, δε, Νοτίων (σ.σ.: He raped your sister, he killed her children, Oberyn, αλλά πρώτα σκότωσέ τον και μετά μίλα, δηλαδή…). Τώρα τι; Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, με τον Jon ή την Daenerys στον θρόνο και κανένα αιματοκύλισμα; Όλοι μια αγαπημένη οικογένεια; Ε, όχι, ρε φίλε. Ας μας λυπηθεί κάποιος. Δε βλέπουμε καμιά ρομαντική κομεντί, τέλος πάντων.

Θεωρία Νο3: Bran for the throne

 

Μία από τις θεωρίες που έχουν συζητηθεί όσο καμία τους τελευταίους μήνες και αυτή που βρίσκεται στο τοπ 3 με τις εξελίξεις που θα προτιμούσαμε να μην αντικρίσουμε στη συνέχεια. Από πού κι ως πού, ο Bran -sorry, o Three-Eyed Raven- που υποτίθεται ότι δεν ενδιαφέρεται για τίποτα -οικογένειες, αδέρφια, μην πούμε και για τη ζωή την ίδια- θα πάει να κάτσει στον θρόνο και θα διοικήσει; Εκτός κι αν πρόκειται για ένα προμελετημένο σχέδιο του νεαρού και πρώην -όπως ο ίδιος δηλώνει- Stark και τα έκανε όλα εξαρχής για να κάνει μία αναβάθμιση καθίσματος και να πάει να μεταναστεύσει στο σιδηρό κι αποτελούμενο από 1000 σπαθιά. Ας τον κάψουν τον Iron Throne να ησυχάσουμε μια και καλή πια.

Θεωρία Νο3: The Night King «Error 404»

Οκ, ναι, το ξέρουμε. Ο Απέθαντος μας άφησε χρόνους από τα χέρια της NVP του GoT, Arya Stark, και το αναγνωρίζουμε ότι ήταν από τους καλύτερους θανάτους για φέτος. ΑΛΛΑ, μας λείπει ο άτιμος και δεν ξέρουμε αν φταίει το γεγονός ότι η σεζόν είναι γεμάτη προβλήματα (σ.σ.: που, αν έχουν τον Θεό τους, μέχρι και την ικανοποίηση από τον θάνατο της Cersei μας στέρησαν, που έπεσε το ταβάνι και την πλάκωσε -κυριολεκτικά-), όμως η απουσία του έχει στιγματίσει το μυαλό μας. Δε λέμε να έρθει ο ίδιος ντε και καλά. Ας πάρουν ένα δρακόγυαλο, ας ακολουθήσουν τις οδηγίες των παιδιών του δάσους στη σπηλιά του Dragonstone κι ας υπάρξει υπόνοια για τη δημιουργία ενός νέου. Τόσες επιλογές υπάρχουν. Εμείς θα τα βρίσκουμε όλα;

Και κάπως έτσι… Our watch is over.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved