Τρεις θεωρίες που θα κάνουν πολύ καλύτερο το Game of Thrones

Και δεν είναι μόνο μία πιθανή μάχη ανάμεσα στους Clegane.

 Μετά την τιτάνια απογοήτευση του 4ου επεισοδίου του Game of Thrones που δεν προσέφερε τίποτα, παρά 78 -καθόλου περισσευούμενα- λεπτά χαμένα ανεπιστρεπτί, οι βλέψεις μας για τη συνέχεια και το τέλος της σειράς έχουν πέσει στα τάρταρα. Πώς γίνεται οι παραγωγοί της σειράς, που θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες (για εμάς, η καλύτερη) που έχουν βγει ποτέ, να σπαταλούν κοντά μιάμιση ώρα στο απόλυτο τίποτα, παραμένει ένα αέναο μυστήριο, τη λύση του οποίου δεν ξέρουμε αν θα μάθουμε ποτέ.

Παρά ταύτα, προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ακέραιο του χαρακτήρα μας και να περιμένουμε, όσο πιο ανεπηρέαστοι από προσωπικές βεντέτες με προηγούμενα επεισόδια γίνεται, τι μας επιφυλάσσουν τα εναπομείναντα 158 λεπτά. Ως γνήσιοι και «άρρωστοι» φανς της σειράς, βέβαια, έχουμε κάνει τις προβλέψεις μας και, χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε (αλλά θα περιαυτολογήσουμε), ουκ ολίγες φορές έχουμε πέσει μέσα -κι αυτό μπαίνει τόσο στα δικά μας συν όσο και στου Dan και του David.

 

 

#Θεωρία Νο1: Queen of the Ashes

Το έχουμε ξαναπεί και δε θα σταματήσουμε να το λέμε μέχρι ο ήλιος να ανατείλει από τη Δύση και να δύσει στην Ανατολή (για να μην ξεχνάμε και τα λόγια της μάγισσας που έσωσε η Danaerys και αυτή ανταπέδωσε τη χάρη ξεπαστρέφοντας το φεγγάρι της ζωής της, Khal Drogo). Της σκότωσαν τους δράκους, της αφάνισαν τον συμμαχικό συνεταιρισμό, της αποκεφάλισαν τη Missandei… Η Άκαυτη θα τρελαθεί σαν τον πατέρα της, τον Mad τον King, και μιας που υπάρχει -ακόμα- ο Drogon, θα τον καβαλήσει και θα τα κάψει όλα. Πόσες φορές είπε ότι δε θέλει να γίνει Βασίλισσα των Σταχτών (aka Queen of the Ashes) στις συζητήσεις επί των μαχών, όταν ακόμα ζούσαν κι όλοι σύμμαχοι (Αναπαύσου εν ειρήνη, Olenna Tyrell, που έβγαλες από τη μέση τον μισητό μαμάκια Joffrey. Your watch has ended); Οι τραγικές ειρωνείες, ως γνωστόν, είναι αγαπητή συνήθεια στο GoT.

 

#Θεωρία Νο2: House of the Undying Throwback

Όταν το GoΤ μιλάει για προφητείες, χρησμούς και σημαδιακά όνειρα, δεν αστειεύεται και πρέπει να τα πάρεις εντελώς στα σοβαρά -αν θέλεις να ξέρεις προς τα πού κινείται το θέμα, δηλαδή. Να πάρουμε τη μάγισσα, που, όταν η Cersei ήταν εκκολαπτόμενη -ακόμα- μέγαιρα του Westeros, της είπε περί των τριών χρυσόμαλλων παιδιών που θα κάνει με τον Βασιλιά και θα πεθάνουν ένα-ένα; Ο Bran που είδε σε όραμα μία πράσινη φωτιά στις κρύπτες του Westeros (η wildfire σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια όλης της σειράς);  Μόνο τον Drogo να ζωντανέψει δεν έχουμε δει ακόμα, που, για να γίνει, βέβαια, πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι του σύμπαντος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Η Μητέρα των Δράκων είχε ένα πολύ μεγάλο όραμα στο House of Undying, που δεν παίζει να μην είχε καμία σημασία -και, συγγνώμη, αλλά δε θα έπρεπε. Όση ώρα οι μάγοι έκαναν τα δικά τους με τα τότε μικρά δρακάκια της, η Khaleesi of the Great Grass Sea είδε τον εαυτό της να μπαίνει στο δωμάτιο του θρόνου και μέσα να είναι ωσάν να έχει πέσει βόμβα ή να έχει περάσει μία βόλτα ο Drogon, ας πούμε, με την οροφή να είναι εντελώς καμπριολέ. Το τέλειο ταίριασμα για τη θεωρία Νο1: Queen of the Ashes, για να μην ξεχνιόμαστε.

 

#Θεωρία Νο3: Cleganebowl

Αυτή η θεωρία υπάρχει πιθανώς ήδη από την πρώτη σεζόν, όταν η κόντρα μεταξύ των αδερφών ήταν πιο ξεκάθαρη πεθαίνεις και όσοι έχουν διαβάσει και τα βιβλία του Martin είχαν αρχίσει να ανοίγουν το καθόλου μικρό τους στόμα. Ο Gregor Clegane μισητός ήταν, μισητός έμεινε. Με τον, δε, Sandor, μπορεί να μην είχαμε κάνει καλή αρχή με τα αφεντικά που είχε, όμως σιγά σιγά μπήκε στο team των καλών και ανταπεξήλθε επάξια. Οπότε, δεν είναι ότι θα πεθάνουμε αν δε γίνει, αλλά, ναι, θέλουμε να δούμε ένα Cleganebowl, όπου το Hound θα λιώσει το κεφάλι του ‘‘Mountain’’, όπως στη σκηνή με τον Oberyn, που στιγμάτισε για πάντα τον μάταιο τούτο κόσμο. Πιο πιθανό είναι το αντίστροφο, βέβαια, λόγω μεγέθους, αλλά γιατί να μη φανταστούμε για λίγο την ικανοποίηση αυτής της πιθανής comeback τραγικής ειρωνείας;

Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved