Οι ταινίες με υπερήρωες μειώνουν το άγχος

Αν δεν είσαι από αυτούς που βλέπουν φανατικά και συστηματικά, να γίνεις.

Ολόκληρος ντόρος γίνεται με την ταινία των Avengers, Endgame. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, περίμεναν πως και πως την τελευταία, επική όπως χαρακτηρίστηκε, προσπάθεια των μαχητών να σώσουν τον πληθυσμό της Γης. Εκτός από δράση, συγκίνηση και το ακόνισμα της φαντασίας, οι ταινίες με υπερήρωες, όπως είναι οι Avengers, προσφέρουν και κάτι άλλο, ακόμα σημαντικότερο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Sunday Times of London, οι ταινίες με την συγκεκριμένη θεματολογία, μπορούν να λειτουργήσουν ως «κινηματογραφική θεραπεία» και να βοηθήσουν σε ψυχολογικές διαταραχές. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως, οι άνθρωποι που παρακολούθησαν το Spider-Man και το Ant-Man, μείωσαν τα συμπτώματα φοβίας τους απέναντι σε αράχνες και μυρμήγκια κάτα 20%.

Αποτέλεσμα εικόνας για avengers endgame gif

 

Η παρακολούθηση της ταινίας Avengers: Endgame, βοήθησε πολλούς θεατές, να καταλάβουν πως η συνεργασία και η ομαδικότητα, παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα, είναι πως, ύστερα από την παρακολούθηση τέτοιων ταινιών, αποκτούμε αυτοπεποίθηση και μειώνουμε τα επίπεδα άγχους.

 Μήπως να δεις τον Thor και την παρέα του αν δεν το έχεις ήδη κάνει;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved