Η επιστήμη μίλησε και βρήκε ποιος θα κάτσει στον Iron Throne

Κανείς δεν τα βάζει με την επιστήμη και τα αποτελέσματά της. Ναι;

Με τα πρώτα δυο επεισόδια του 8ου κύκλου να έχουν ήδη προβληθεί, η κουβέντα και οι φήμες γύρω από την κατάληξη του Game of Thrones δίνουν και παίρνουν, με τους fans της σειράς-έπος της HBO να δημιουργούν τις δικές τους θεωρίες.

Βέβαια, έχουν γίνει και επίσημες έρευνες με στοιχεία, πάνω στις πιθανές καταλήξεις της σειράς. Μια απ’ αυτές πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Οι φοιτητές του τμήματος πληροφορικής ξεκίνησαν και ανέπτυξαν μια έρευνα πάνω σε στοιχεία που είναι διαθέσιμα προς όλους στο διαδίκτυο και μέσω ενός αλγορίθμου προβλέπουν ποιοι χαρακτήρες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από τη λαίλαπα του Χειμώνα που έφτασε στο Westeros.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, μεγάλο φαβορί στη μάχη της επιβίωσης και του θρόνου, θεωρείται η Daenerys Targaryen με ποσοστό που αγγίζει το απόλυτο (99% για την ακρίβεια), με δεύτερο τον Tyrion Lannister με 97%.

Αντιθέτως, φαίνεται πως η κατάρα που κυνηγά τον οίκο των Stark από την πρώτη σεζόν θα συνεχιστεί, καθώς η Sansa συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να αποχαιρετήσει στη σειρά (74%).

Το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου είχε διεξάγει παρόμοια έρευνα το 2016, όταν και προέβλεψε σωστά την… Ανάσταση του Jon Snow στην 6η σεζόν.

 

jdwkWg

 

Εδώ είμαστε να μάθουμε σε λίγες εβδομάδες την κατάληξη της μάχης για το θρόνο του Westeros. Μέχρι τότε οπλιστείτε με υπομονή. Winter is here…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved