Μήπως έφτασε το τέλος του Julian Assange;

Ο Ισημερινός του στερεί άμεσα το άσυλο που του παρέχει από το 2012.

Σύμφωνα με το WikiLeaks, εντός ωρών ή ημερών, ο Julian Assange, πρόκειται να διωχθεί από τη πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Πρόσχημα για να γίνει αυτό, είναι το σκάνδαλο INAPapers και φημολογείται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Βρετανία για τη σύλληψή του.

Το ΙΝΑPapers, είναι ένα σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει τον πρόεδρο της χώρας του Ισημερινού, Lenin Moreno. Πριν λίγες μέρες, ο Moreno κατηγόρησε τον Assange για συνεχής παραβιάσεις στους όρους που υπάρχουν όσον αφορά τη χορηγία ασύλου που του δόθηκε το 2012. Εκτός από το INAPapers, o Moreno κατηγορεί το WikiLeaks για τη διαρροή φωτογραφιών της προσωπικής του ζωής.

 

 

Κλεισμένος μέσα σε λίγα τετραγωνικά

To 2013, σε δηλώσεις του στη Telegraph, ο Αssange έκανε γνωστό πως ζει σε ένα μικρό γραφείο, κινείται σε λίγα τετραγωνικά και η πρεσβεία του παρέχει ένα κρεβάτι, τηλέφωνο, υπολογιστή, μπάνιο και μία μικρή κουζίνα. Από πέρυσι, του έχει απαγορευτεί η είσοδος στο διαδίκτυο, γιατί οι άνθρωποι του Ισημερινού πιστεύουν πως δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη.

Ο λόγος που ο Assange κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012

Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού, Rafael Correa, χορήγησε άσυλο στον Assange για να αποφύγει τη σύλληψή του στη Σουηδία όπου είχε κατηγορηθεί για βιασμό. Μπορεί η υπόθεσή του να έχει μπει στο αρχείο, ωστόσο, η βρετανικές αρχές θα τον συλλάβουν γιατί θεωρείται φυγόδικος από τότε που ζήτησε άσυλο.

42087919 303

 

Ο Assange πιστεύει πως η κατηγορία για βιασμό ήταν ψεύτικη και πως όλο αυτό στήθηκε εναντίον του γιατί αποκάλυψε απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης για τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ. O μεγαλύτερος φόβος του Assange, είναι πως θα εκδοθεί στην Αμερική.

Η ιστορία μεταξύ του γνωστού πληροφοριοδότη και του Ισημερινού, μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Αυτόματα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο: Τι θα γίνει με τον Julian Assange; Τελικά θα συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Λονδίνου; Θα εκδοθεί στην Αμερική; Υπάρχει μέλλον για το WikiLeaks; Τα τηλεοπτικά συνεργεία, πάντως, πληθαίνουν έξω από την πρεσβεία και ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ των τελευταίων ετών, είναι έτοιμο να μας δώσει μια οριστική απάντηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved