Αν αγάπησες τον Πάτρικ Ογκουνσότο ετοιμάσου να τον δεις στο Survivor

Πώτς γκένεν αφτό;

Για όσους δεν θυμάστε, ο Πάτρικ Ογκουνσότο είναι αυτός:

 

Αλλά είναι κι αυτός, σε σαφώς πιο καλοκαιρινό μουντ:

 

Έστω και με καθυστέρηση κάποιων χρόνων, αφού είχε κάνει αίτηση για το «Survivor 2» αλλά δεν τον πήραν τότε, ο Νιγηριανο-κρητικός ποδοσφαιριστής, σίγουρα ένας από τους πιο λατρεμένους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα, πάει στον Άγιο Δομίνικο για να παίξει μεγάλη μπάλα. Και να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης. Αλλά κυρίως να περάσει καλά εκείνος, ώστε να περάσουμε καλά κι εμείς.

Διότι ο Πάτρικ υπήρξε ένας τίμιος επιθετικός, που πάντα έδινε το καλύτερο για την ομάδα του και ένας άνθρωπος γλυκύτατος, που ποτέ δεν προκάλεσε και ποτέ δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να τον κρίνουμε αρνητικά. Μας έκανε να χαμογελάμε ή να γελάμε με τις δηλώσεις του και τα «γκρίκλις» με τα οποία μιλάει, αλλά όχι να γελάμε μαζί του κι αυτή είναι μια σημαντική διαφορά.

 

 

Θα τα δώσει όλα στα αγωνίσματα ο Ογκουνσότο; Θα δώσει και την ψυχή του για να κερδίσει. Θα ανεβάσει το ηθικό της  ελληνικής ομάδας; Στα ουράνια κι αυτό το υπογράφω και με τα δυο χέρια. Θα βάλει δύσκολα στους Τούρκους αντιπάλους; Και σ’ αυτούς και στον Σάκη Τανιμανίδη και στον Ατζούν, όταν θα προσπαθούν να βγάλουν άκρη με αυτά που έχει να πει. Και τελικά, νομίζω ότι η παραγωγή του «Survivor», κατέληξε σε αυτό που συζητάει πολύς κόσμος καιρό τώρα: σε ένα reality, ακόμα κι αν είναι reality «επιβίωσης» και «μάχη Ελλάδας – Τουρκίας», δεν είναι ανάγκη να βλέπεις μόνο υπεραθλητές και «σούπερ-ήρωες», ανθρώπους που έχουν λιώσει στα γυμναστήρια κι έχουν φτιάξει κορμιά από ατσάλι, θέλεις να βλέπεις «ιδιαίτερους χαρακτήρες», ανθρώπους «της διπλανής πόρτας», ανθρώπους «κανονικούς», που να έχουν και λίγη πλάκα, να ξεσπάνε, να «σπάνε», να συγχύζονται, να δυσκολεύονται καμιά φορά να εκφραστούν, όπως μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς όταν πιέζεται ή όταν φτάνει στα όριά μας.

Ο Ογκουνσότο μοιάζει να είναι «κανονικός άνθρωπος», αθλητής αλλά όχι «υπεραθλητής», γυμνασμένος αλλά όχι «βιονικός», παρορμητικός και όσο καλτ πρέπει. Θα μπορούσε να είναι ο «Πάτρικ της διπλανής πόρτας», που τον πετυχαίνεις στην καφετέρια και μιλάτε μια ώρα για μπάλα, για γυναίκες, για την Κρήτη και τις χώρες που έχει παίξει. Θα μπορούσες να παίζεις μαζί του σε ένα γηπεδάκι 5Χ5 και να σου μάθει πέντε κόλπα για να σκοράρεις πιο εύκολα, ή να τον κεράσεις μια ρακί ένα καλοκαίρι στην Κρήτη και να λέτε ωραίες ιστορίες. Γιατί ο Πάτρικ Ογκουνσότο, είναι ο δικός μας Πάτρικ, ο «πώτς γκένεν αφτό;» που πέρασε στην Ιστορία και έγινε μια από τις παντοτινές ατάκες του ποδοσφαίρου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved