Μόνο εμείς νιώθουμε άβολα με τους άντρες cheerleaders του Super Bowl;

Για πρώτη φορά σε τελικό έκαναν την εμφάνισή τους. Εσένα ποια είναι η άποψή σου;

Όποιος αποφάσισε να χαραμίσει τον ύπνο του τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/2) προκειμένου να απολαύσει το μεγαλύτερο ετήσιο event των ΗΠΑ (και όχι μόνο) είναι βέβαιο ότι σήμερα χτυπά το κεφάλι του.

Ακόμα και ο λιγότερο μυημένος άνθρωπος στο American Football κατάλαβε ότι το χτεσινό ματς ήταν αυτό που αποκαλούμε, «κακοποίηση του αθλήματος», λες και έβλεπες ποδοσφαιρικό παιχνίδι χωρίς φάσεις και πολύ κατενάτσιο. Ούτε τάκλιν της προκοπής δεν έγιναν. Και τι απέμεινε για τον δύσμοιρο τηλεθεατή; Αντί να παρακολουθεί και να σχολιάζει το ματς, περισσότερο ενδιαφέρον είχε η ενασχόληση με τις διαφημίσεις και κυρίως τους/τις cheerleaders. Μην σε μπερδεύει το «τους/τις», δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.  

 

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό...

Το Super Bowl 53 θα είχε κάτι διαφορετικό σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Βλέπεις ανάμεσα στις γυναίκες cheerleaders των Los Angeles Rams θα βρίσκονταν και δύο άντρες. Πρόκειται για τους Quinton Peron και Napoleon Jinnies οι οποίοι πέρασαν στην ιστορία ως οι πρώτοι άντρες cheerleaders στην ιστορία του NFL.

 

male

 

Στις ΗΠΑ είναι γνωστό ότι το cheerleading δεν είναι απλώς ένας χορός όπως στη χώρα μας, αλλά κανονικό άθλημα. Και σε ένα άθλημα δεν γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε το ότι κάποια πράγματα, όσο αποδεκτά και αν είναι,  βλέπουμε σιγά-σιγά να αλλάζουν από άποψη αισθητικής. Στο χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα στο NFL, ένα άθλημα κατ’ εξοχήν αντρικό και βίαιο κάποιες σταθερές δεν πρέπει να αλλάζουν. Από τους κανόνες του αθλήματος, το μάρκετινγκ που στήνεται γύρω από το Super Bowl μέχρι και τις cheerleaders. Όλα έχουν ρόλο τον ρόλο τους.

Οι παίκτες διασκεδάζουν τους φιλάθλους, οι διαφημίσεις φέρνουν τα λεφτά και οι cheerleaders ξεκουράζουν τα μάτια όλων. Άλλοι θίχθηκαν, άλλοι συμφώνησαν με αυτή την αλλαγή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved